Babyshowereiden järjestäminen

Muutimme Suomeen ollessani viimeisilläni raskaana, joten suurin osa ystävistänikään ei pysynyt kärryillä siitä, missä maassa oikeastaan asun. Ei ihmekään, sillä tein töitä IT-firmassa, suoritin Maisteritutkintoani ja matkustelin viikottain vielä synnytykseen asti, mutta se onkin sitten toinen stoori. Nyt puhutaan ensimmäisen lapseni Baby Showereista, mitkä järjestin itse silloisessa Suomen kodissamme.


Asiat, jotka ovat mulle ehdottoman tärkeitä jokaisissa juhlissa ovat:

1. Kukat


Kukkien tulee olla näyttäviä kimppuja ja niitä tulee olla paljon. Kukkia ei koskaan voi olla liikaa. Koska Suomessa kukat ovat tosi kalliita, ja hienoja kimppuja on haastavaa löytää, myönnän ostavani usein ison satsin leikkokukkia K-Kaupasta ja solmivani kimput itse. Ne nuupahtavat alle viikoss.
Sitten mulla on kaksi suosikki-kukkakauppaa, joista ensimmäinen on Kirsikankukka Helsingin Käpylässä. Äitini käyttää Kirsikankukkaan rehellisesti arviolta ainakin parisataa euroa kuukaudessa. Onneksi, koska hän kiikuttaa samalla vaivalla myös mulle kerran kuussa upean kimpun, joka kestää jopa useita viikkoja!

Toinen suosikkini on Helsingin Lauttasaaressa ostoskeskusta vastapäätä sijaitseva kukkakauppa. Yksinkertaisen kaunista - ammattitaidolla!


2. Kakku


Oli juhla mikä tahansa - kakku täytyy olla. Me pidimme vauvan sukupuolen yllätyksenä itsellemme loppuun asti, mutta aistimme että poika olisi tulossa. Siispä babyshowereidemme teema oli pinkki. Kutsuimme vauvaa Simbaksi. Tämä kakku oli peräisin Super Konditoriasta. Se oli ulkoasultaan vähän tylsä ja pliisu makuuni, mutta maistui hyvältä ja oli kokoonsa nähden järkevän hintainen.

3. Ilmapallot ja koristeet


Silloin kun juhlitaan minulle rakasta henkilöä, niin ilmapalloissa ei säästellä. Niitä täytyy olla vähintään 20kpl. Ja foliosta muotoillut kirjainyhdistelmät ovat Must have. Säästetään luontoa juhlien jälkeen. Kirjaimethan voi sitäpaitsi kierrättää moneen kertaan wink-wink.4. Minileivokset


Itse tykkään tarjoilla klassikkoleivoksia, kuten punssinappeja ja kookospalloja. Tällä kertaa ostin ne Ikeasta, repikääpä siitä huumoria! Sitten olin tilannut cake-popseja kakun lisäksi samaisesta konditoriasta, mutta olin niidenkin ulkoasuun hieman pettynyt. Olisin halunnut, että cakepopsit ovat kokonaan pyöreitä ja olin toivonut, että niissä on pinkkiä glitteriä ja erittäin vaikuttava ulkomuoto. Ohh well... No mutta, ne maistuivat ihan OK:lta, kuten myös IKEA -leivokset ;)


5. Snäksit


Helpolla pääsee, kun tekee itse erilaisia dippejä; mä tein hummusta, guacamolea ja sinihomejuustodippiä. Tarjoilin ruokaisat dipit kasvisten, sekä kotimaisten ja gluteenittomien Weekend Snacksien kanssa. Weekend Snacksit saa kätevästi tilattua kotiovelle suoraan heidän nettikaupastaan. Helpottaa juhlien järjestämistä huomattavasti.Mulla oli viimeksi kaikenkaikkiaan aivan ihanat Babyshowerit, pienellä vaivalla ja mikä tärkeintä - vieraatkin vaikuttivat tyytyväisiltä, jopa tarjoamaani Mojito-booliin. Vuoden 2018 kokemuksen jälkeen dotan innolla tulevia, tämän syksyn babyshowereitani. Tällä kertaa ystäväni ovat ilmaisseet tahtonsa järjestää showerit - mistä olen todella otettu. Asia mitä viimeksi jäin ainoastaan kaipailemaan, oli vaippakakku. Sitä odotan tänä vuonna suuresti, koska hemmetti sentään - pitäähän sitä elämässään yksi vaippakakku saada!


Suosittelen babyshowereiden järjestämistä jokaiselle mutsille - jopa sinulle, joka "et missään nimessä halua mitään vitun Baby Showereita" ;)

Onko sinulla kokemusta babyshowereista?© 2020 by Emmi Pyykkoe

Content specialist, Marketing guru

contact@creativehki.com

 The Divine ventures of Emmi Pyykkoe

emmipyykko.com