Ensimmäistä kertaa Shanghaissa

Ensimmäinen kertani Kiinassa oli oikea mind fuck. Siis ihan erilainen mind fuck kuin Intia. Shanghai on kuulemma sieltä siisteimmästä päästä Kiinaa - ja kaupunki tosiaan oli aivan viimeisen päälle siisti. Univormuihin sonnustautuneet paikalliset työmiehet ja naiset pitivät asiasta huolen. Vaikka kyseessä oli messujen täyteinen työmatka, ehdin kokemaan työn lomassa asioita joita en ole kokenut koskaan ennen. Pääsinpä myös tapaamaan parasta yliopistokaveriani.Pääsinpä myös tapaamaan parasta yliopistokaveriani.

Kiinaa ei voi verrata oikein mihinkään - en ole nähnyt murto-osaakaan kyseisestä maasta, ja olen tästä huolimatta täysin vakuuttunut asiasta. Yleisesti ottaen mun on todella helppo kommunikoida kaikkien kansalaisuuksien, kuten myös Kiinalaisten kanssa. Mutta siis Kiinalaiset ovat jotenkin superkohteliaita, ja vain Kiinassa mulla oli fiilis, etten oikein tiedä miten päin sitä olisi tai kuinka mun tulisi asiani ilmaista.
Tämä saattoi myös johtua siitä, että osallistuin teknologiamessuille Ison Britannian valtion ständille, edustaen korkean teknologian start-upia, jonka omistaja ei itsekään oikein tiennyt mitä kyseinen yritys tekee. Yritä siinä sitten uskottavasti kertoa AI:sta, ML:stä ja muusta bullshitistä. Suoriuduttuamme Mobile World Congress Shanghaista, suuntasimme kohti Shanghain yöelämää. Varasimme huoneen mielen räjäyttävästä karaokehotellista, jossa robotti vastaanotti meidät ja saattoi huoneeseen. Kolmellakymmenellä eurolla meillä olisi ollut huone käytössä tarjoiluineen. Kyse oli enemmänkin suuremmasta karaokekopista, kun varsinaisesta huoneesta. Ikäväkseni minulla ei ole todistusaineistoa kyseisestä hullusta illasta ja yöstä.Tsingtao, Suomalaisillekin tutuksi tullut kiinalainen olut.Mikä oli outoa näin Suomalaisille; sensurointi ja Kiinan käyttämät estot mm. Whatsappille, Facebookille, Instagramille ja Twitterille. VP toimii joskus, useimmin taas ei. Osittain ymmärrän sensuurin sekä Länsimaisten ja Israelilaisten rahoittaminen palveluiden estot.


Shanghai on paikka, minne ehdottomasti haluan takaisin. Ihan vaan tutkimaan paikkoja. Ja Kiina ylipäänsä. Kiina-vinkkejä otetaan vastaan - linkkaa kommentteihin Kiina-aiheiset postauksesi! Kiitos!#Kiina #Shanghai

© 2020 by Emmi Pyykkoe

Content specialist, Marketing guru

contact@creativehki.com

 The Divine ventures of Emmi Pyykkoe

emmipyykko.com