Kaulan poikkijuonteiden täyttö hyaluronihapolla ja hotjoogaa turhamaisuuden vastapainoksi

Updated: Aug 8

Eilen vietin oikeaa kokonaisvaltaista kehonhuoltopäivää - aamu alkoi jo tavaksi tulleeseen tapaan hotjooga-tunnilta, ja päivä jatkui pistoshoitojen parissa. Ei siis varsinaisesti mikään SPA-hemmottelupäivä, mutta olen äärimmäisen onnellinen sillä sain projektiani 'eroon kaulan poikittaisjuonteista' taas eteenpäin yhden sysäyksen verran.


Historiaa...


Olen vuosikymmenen saatossa kokeillut täyteaineita huuliin ja lähtenyt ensimmäisenä mukaan naurettavaan ankkahuulibuumiin. No, itse näytin lähinnä pumpatulta barbaralta. Asialle voi jo nauraa kun siitä on tullut kuluneeksi lähes kahdeksan vuotta. Onnekseni kävin pumppaamassa huuliani aina klinikoilla, en kampaamoiden takahuoneissa. Näistä ajoista on Instagram-tilini täynnä kuvia, jos jaksaa skrollata feediäni Instagramin syntyaikoihin asti.


Botox-hoidoista


Sittemmin olen keskittynyt hillitympiin pientoimenpiteisiin, kuten Botox-käsittelyyn sillointällöin. Silloinkin olen äärimmäisen tarkka siitä, kuka toimenpiteen suorittaa ja millä aineella - monella klinikalla Suomessakin myydään botuliinihoitoja, jotka tehdään todellisuudessa edullisimmilla aineilla, joita jatkettu. Esimerkiksi Azzalurella tai Kiinalaisella edullisemmalla versiolla. Yksi nyrkkisääntö on se, että Botox säilytetään aina jääkaapissa - Azzalure ja muut laimennetut versiot voidaan säilyttää huoneenlämmössä. Tälläkin tapaa voi jo selvitä pitkälti se, onko aine mitä sinulle ollaan pistämässä ns. ehtaa tavaraa. On myös hyvä muistaa, että Suomessa nykyään kenelläkään muulla kuin lääkärillä ei ole lupaa pistää botuliinia. Eli jos näet botoksia myytävän toimenpiteenä kosmetologiyrityksen listoilla, en ainakaan itse lähtisi kokeilemaan.


Kaulan poikkijuonteiden täyttö hyaluronihapolla


Juu elikkäs täysin turhamainen juttu, mutta minulla ei ole mikään kirahvin kaula, ja kaulani lyhyyttä on aina korostanut melko syvät poikkijuonteet, mitkä erottuvat nykyään selkeämmin raskaudesta ja raskauden jälkeisestä elämästä johtuneen painon jojoilun seurauksena. Olen aina ollut sellainen tyyppi, että jos jokin asia elämässä häiritsee, niin teen asialle jotain kyräilyn sijasta. Oli se sitten psyykkinen tai fyysinen ongelma. Tällä kertaa kyse oli puhtaasti ulkonäköasiasta. Siispä konsultoin luotto-pistoshoitajaani, 15 vuotta alalla toiminutta sairaanhoitaja Susanna Hanhinevaa ja kyselin josko asialle voisi jotain tehdä - sillä olettamuksella, että kyseessä olisi jotenkin tosi vaativa, kallis ja pitkä prosessi. Susanna pyysi mut käymään ja suositteli samantien hoitamaan 'ongelman' luonnollisella hyaluronihapolla.


Tähän väliin: hyaluronihappohan on tosiaan ihmisen kehossa esiintyvä aine, minkä tuotanto vähenee 50% meidän täytettyä neljäkymmentä vuotta. On hyvä muistaa, että hyaluronihappovalmisteitakin on monen laatuisia. Ja kaikki niistä eivät ole millään tavoin luonnollisia. Jokatapauksessa, minun toimenpiteeni toteutettiin Z-Fill -merkkisellä hyaluronihappovalmisteella.

Susanna kertoi, että toimenpide tehdään aina sarjahoitona; ensimmäisen käsittelykerran jälkeen hyaluronihappo 'poistuu' kehosta nopeammin kuin jälkikäsittelykerroilla. Ja nämä jälkikäsittelykerrat aktivoivat myös ne vanhat käsittelykerrat siellä pohjalla. Tämän huomasin muuten myös huultentäytön kanssa; mitä enemmän sitä huuliaan plumppasi, sitä pidempikestoinen pysyvyys oli. Väittäisin, että edelleen viiden vuoden jälkeen mulla on hieman enemmän volyymiä huulissa kun ennen huultentäyttörulianssiani.


Noniin, anyway. Ensimmäinen kaulan poikkijuonteiden täyttö tehtiin mulle kesällä 2019. Sen jälkeen olisi pitänyt tulla kahden viikon jälkeen ylläpitokäsittelyyn ja enköhän unohtanut koko asian... Nyt sitten säntillisesti Susannan luokse mars kahden viikon kuluttua!Kaulan poikkijuonteiden täyttö Z-Fillillä, kuvaa heti käsittelyn jälkeen

Käsittelyä ennen käsiteltävälle alueelle laitettiin puudutusvoidetta, minkä jälkeen kaulan poikittaisjuonteet täytettiin hyaluronihapolla. Hyaluronihappo alkoi pikkuhiljaa levittymään juonteisiin ja juonteet alkoivat täyttymään. Käsittely ei satu, eikä neula tunnu juuri ollenkaan. Neula on hyvin pieni ja ohut. Silti, jos en luottaisi käsittelijään 120%, en uskaltaisi päästää ketään kaulani alueelle. Kyse on enemmänkin siitä ajatuksesta, että joku pitää neulaa sun kurkulla.Kaulan poikkijuonteiden täyttö Z-Fillillä, kuvaa 1 päivä käsittelyn jälkeen

Otin justiinsa muutama minuutti sitten kuvan kaulastani tänään, alle vuorokausi käsittelyn jälkeen ja mustelmilta ollaan vältytty. Neulan jäljetkin häiventyneet ja tällä toisella käsittelykerralla on se ero ensimmäiseen käsittelykertaan nähden, että hyaluronihappo on heti tasoittunut juonteisiin. Ensimmäisellä kerralla tasoittuminen kesti noin kolmen päivän ajan.Jos pitäisi keksiä jotain miinuspuolta hoidosta, niin nyt en saa joogata tai muutenkaan urheilla tänään enkä huomenna. Jos silti suuntaisin hikoilemaan hotjoogasalille, olisi riskinä se että hyaluronihappo ja botox poistuisivat kehostani ennätysajassa. Nyt siis odotellaan ja sunnuntaina taas pääsee joogailemaan vakio-joogastudiolleni Yoga Valoon. Olen pikkaisen innoissani, sillä tulin juuri hyväksytyksi mukaan joogamasteri Hani Rautakorven oppeihin; Mulla alkaa siis joogaopettajakoulutus jo ihan pian - lokakuun alussa! Suoritan koulutuksen siitä näkökulmasta, että haluan syventää hengellistä puolta joogaharrastuksessani, sekä tietysti kehittyä Bikram-joogassa. Sinänsä uutta ammattia en siis ole hakemassa, vaan uskon että just nyt on oikea hetki syventyä joogan pariin astetta 'vakavammin'.
Olin toki huolissani siitä, että kuinka lokakuussa koittava kuukauden mittainen matkamme Meksikoon vaikuttaa joogaopettajakoulutukseeni; Saimme Hanin kanssa asiat sovittua niin, että saan lukea itsenäisesti tietyt osa-alueet ja meillä käy Meksikossa joka päivä privaatti-joogaopettaja ystäväni kotona ylläpitämässä oppeja - aika mieletöntä! Can't wait!


#Jooga #YogaValo #HaniRautakorpi #MedicalClinicLux #SusannaHanhineva #ZFill #Hyaluronihappo #Yoga #Bikram #Joogaopettaja #Meksiko #REDI #Kalasatama

© 2020 by Emmi Pyykkoe

Content specialist, Marketing guru

contact@creativehki.com

 The Divine ventures of Emmi Pyykkoe

emmipyykko.com