Kauneudenhoito raskausaikana

Kuinka hoitaa kauneutta raskausaikana? Kun injektiohoidot, happohoidot ja A-vitamiinituotteet ovat kiellettyjä - niin mitä oikeastaan jää jäljelle? Minkälaiset kauneushoidot ovat sallittuja raskauden aikana? Olen antanut itselleni luvan kuluttaa hoitoloiden palveluita antaumuksella nyt loppuraskauden aikana. Tässä postauksessa paljastan omat kauneudenhoitorutiinini raskausaikana.

Kauneusrutiinini muuttuivat jälleen pakon sanelemana tultuani raskaaksi. Täytyi keksiä uusia temppuja raskaus (ja imetys-) ajaksi.

Omat kauneusrutiinini koostuvat sellaisista toimenpiteistä, mitkä ovat raskausaikana kiellettyjä. Ne ovat kerran tai muutaman kerran vuodessa ottamani botox, fillerit, sekä COG-langat. Happohoidot ja erilaiset neulaushoidot kuuluvat rutiineihini kerran kvartaalissa, kun taas A-vitamiini -tuotteet päivittäiseen kauneudenhoitooni. Kauneusrutiinini muuttuivat jälleen pakon sanelemana tultuani raskaaksi. Täytyi keksiä uusia temppuja raskaus (ja imetys-) ajaksi. Sanotaanko, että lähtökohtaisesti en usko muiden kasvohoitojen, kuin edellämainittujen tehoon.


Kulmien värjäys ja vahaus


Kulmakarvojen vahaus ja värjäys toimivat uskomattomana faceliftinä. Käyn Helsingin Kampissa sijaitsevassa Browbar -nimisessä salongissa tekemässä tämän toimenpiteen kerran neljässä viikossa. Ennen raskautta kävin samaisessa paikassa laminoimassa kulmakarvojani. Kulmien laminointia ei suositella raskauden aikana, sillä raskaus voi vaikuttaa laminoinnin pysyvyyteen. En ole oikeastaan laminointia kaivannut enää.Uusien hybridiripsenpidennysten ottaminen Browbarissa maksaa . 130 EUR. Huolto 45-70 EUR.


Ripsien hybridipidennys


Olen elänyt vuosikaudet ilman ripsienpidennyksiä, kunnes tämän raskauden myötä kiinnostuin niistä uudelleen. Kävin ennen raskautta samaisessa Browbarissa tekemässä Yumi Lashliftin eli ripsien kestotaivutuksen ja ripsien värjäyksen kerran kahdeksassa viikossa. Sitäkään ei suositella raskaana oleville, joten ehdotin Browbar -Mariannelle, josko tehtäisiin minulle ripsienpidennykset. Siitä asti, kun hän teki minulle hybridiripsenpidennykset, olen ollut jälleen koukussa ripsiin. Käyn fiksaamassa ripsiä n. kaksi kertaa kuukaudessa. Ja pakko mainita; ripsien laatu on muuttunut viidessä vuodessa huomattavasti. Kyllähän toki sekin vaikuttaa, että Browbar on yksi Helsingin ehdottomasti parhaista paikoista tehdä näitä ripsiä.


Uusien hybridiripsenpidennysten ottaminen Browbarissa maksaa . 130 EUR. Huolto 45-70 EUR.

Kasvojen sokeroinnin hinta Blue Lagoonissa n. 45 EUR.

Kasvojen sokerointi
Kasvojen karvojen poisto sokeroinnilla toimii kuin sallittu pika-botox! Ihosta tulee jälleen kuulas, sen sävy paranee ja näyttää kun olisi laihtunut 5kg kasvoista. Sokerointi myös kuorii kasvoja samalla. Tämän jälkeen ei oikeastaan tarvitsisi ihan välttämättä kasvohoitoa, kunhan on hyvät tuotteet kotona. Kasvojen sokeroinnin käyn tekemässä Blue Lagoon Kolmikulmassa kerran neljässä viikossa.


Kasvojen sokeroinnin hinta Blue Lagoonissa n. 45 EUR.


Jalkahoito & Pedikyyri


Jalat ovat suuressa rasituksessa raskauden aikana. Olen yrittänyt löytää tehokasta, kunnon jalkahoitajaa Helsingistä, joka kuitenkin omaisi hieman sellaiset SPA-henkiset tilat. Tai no - sanotaanko, että edes viihtyisät tilat. Joka kerta kun menen yli sadan euron "SPA-jalkahoitoon", se on ihan kiva, mutta ei tehokas hoito. Kun sekä kosmetologit että jalkahoitajat, ja myöskin kaikki jotka eivät ole kumpaakaan - tarjoavat näitä jalkahoitoja listoillaan, on hyvin vaikeaa tietää, että mistä saa sellaisen oikeasti kunnollisen jalkahoidon. Kun jalkahoidolle ei ole minkäänlaista yleistä standardia. Olen käynyt viimeaikoina Kampin päähän Fredrikinkadulle avatussa Vicky's Nails Design & Beauty -salongissa, koska heillä on sellainen ihana hierova SPA-tuoli jalkahoitoja varten. He tekevät saman tasoisen SPA-jalkahoidon, kun missä tahansa Helsingin SPA:ssa ja ns. paremmassa hoitolassa. Ero on hinnan lisäksi se, että tässä paikassa on hierova tuoli. Käyn jalkahoidossa muutaman kerran kuukaudessa, joista toisella kerralla hoidetaan aina uudet geelilakkaukset varpaisiin.


Jalkahoito ilman lakkauksia tai geelilakkauksia Vicky's Nails Design & Beautyssä maksaa alk. 35 EUR.
Jalkahieronta (ja muut hieronnat)

Namina jalkahieronta 90min, n. 89 EUR.


Jalkani tarvitsevat ekstrapaljon huomiota raskauden aikana. Onneksi löysin Namina SPA:n 90 minuutin jalkahieronnan, mikä vie minut aikamatkalle Thaimaaseen - samalla poistaen kivut, turvotuksen ja huolet. Tämä on ihan suosikkihierontani kaikista kokeilemistani Naminan palveluista. En myöskään ole löytänyt Googlaamalla vastaavaa palvelua kilpailijoilta. Namina on nyt se paikka, missä käyn nauttimassa näistä pitkistä jalkahieronnoista. Tosin kuluneella viikolla kävin jalkahieronnan lisäksi myös 90min päähieronnassa. Sekin oli varsin rentouttava. Silti jalkahieronta on tässä elämäntilanteessa minulle


se ykkönen!


Namina jalkahieronta 90min, n. 89 EUR.

Kynsien geelilakkaus

Uudet geelilakkaukset mankiyyreineen n. 50-65 EUR.

Tykkään pitää kynnet huoliteltuina. Käyn muutaman kerran kuukaudessa manikyyrissä ja uusimassa geelilakkaukseni. Olen tykännyt Blue Lagoonista tässäkin, koska he käyttävät laadukkaita geelilakkoja (Shellac) ja heiltä olen saanut tähän asti tasalaatua joka kerralla. Hintakaan ei ole älytön. Muutaman kerran olen toki tehnyt kynsien geelilakkaukset myös Vicky's Nailsissa yhdessä jalkahoidon kanssa. Silti tykkään Shellacista sen verran brändinä, että sekin vaikuttaa mieltymyksiini kynsisalonkiin liittyen. Olen ollut joskus järkyttynyt Helsingissä uusissa salongeissa käydessäni, että kuka tahansa tarjoaa näitä geelilakkauksia ilman ammattitaitoa, ja liian usein on tullut vastaan tilanne, jolloin manikyyriä ei olla tehty geelilakkauksen yhteydessä. Se on ollut hyvin erikoista. Näin ollen pidän kiinni näistä kahdesta hyväksi kokemastani paikasta.


Uudet geelilakkaukset mankiyyreineen n. 50-65 EUR.Kasvohoidot


Olen aina sanonut, että mikäli kasvohoitoon ei kuulu neuloja ja happoja, niin se ei ole minua varten. En kuulu heihin, jotka lähtevät hakemaan rentoutusta kosmetologilta tai klinikalta. Sitten täytyykin ottaa sanoja taaksepäin; sillä olen nyt kokenut, että yhdessä laadukkaiden kotihoitotuotteiden kanssa, Medik8 -sarjan kasvohoidot yhdistetttyinä ultraäänipuhdistukseen tosiaan vaikuttavat esimerkiksi tasoittaen hormonaalisia näppyjä ja epätasaisuuksia. Olen käynyt näitä hoitoja tekemässä Blue Lagoon Kolmikulmassa.


(Tästä huolimatta, odotan innolla imetyksen jälkeistä aikaa jolloin pääsen SPA Lotus neulaushoitoihin ja happokäsittelyihin, sekä Medical Clinic Lux injektiohoitoihin.)


Medik8 kasvohoito + kasvohieronta + UÄ-puhdistus, Blue Lagoon, n. 110 EUR
Kampaamokäynti Johanneksella, n. 130-150 EUR

Kampaamokäynnit
Raskausajan hiuksistani on huolehtinut kerran neljässä viikossa Punavuorelainen kampaamo KOTOSA ja paikan omistaja Johannes Yrjö. Johanneksen ammattitaito yhdistettynä huippulaatuisiin tuotteisiin takaavat sen, että hiukseni näyttävät terveiltä aina. Mukaan tarttuu joka kerta suosikkituotteitani Davines -brändiltä.


Kampaamokäynti Johanneksella, n. 130-150 EUR
Kotikonstit (kylpy, kasvojenhoitotuotteet, vitamiinit, vesi, tuotteet)


Kotona hoidan ihoa Medik8- ja Dermalogica -tuotteilla, sekä teen itse erilaisia luomunaamioita. Pitääkseni metabolismin käynnissä ja vähentääkseni preggo-turvotusta, käyn joka päivä kuumassa kylvyssä, juon paljon vettä ja syön huippulaatuisia vitamiineja.

Mitkä ovat sinun kauneusrutiinisi?© 2020 by Emmi Pyykkoe

Content specialist, Marketing guru

contact@creativehki.com

 The Divine ventures of Emmi Pyykkoe

emmipyykko.com