Löysin täydelliset silmälasit sieltä, mihin en ennen nähnyt

Jos sanakirjassa olisi kuvaus sille, mitä Punavuorelainen tarkoittaa, olisin ennen vastannut juurikin sitä kuvausta; Minulle ensisijaisen tärkeää oli tehdä ostokseni kivijalkayrittäjien putiikeissa ja samalla panostaa laatuun. Mielsin, että se kivijalkayrittäjyys ja laatu kulkevat jotenkin käsi kädessä. Ja valitsin mielelläni sen kalleimman vaihtoehdon - kunhan oli jotain mahdollisimman spesiaalia. Oli kyse sitten kukkakaalista tai silmälaseista.Ostin silmälasini, kuten kaiken muunkin, aina pikkuputiikeista samalla suhtautuen hieman ylen katsoen ketjuja kuten Specsavers kohtaan. Mielsin, että en halua 'massakamaa', kammoksuin edullisia hintoja koska mulle se tarkoitti samaa kun huono laatu, sekä 'halusin tukea pienyrittäjiä'.


Muuten hyvä, mutta siinähän kävi niin, että ahdasmielinen ajattelutapani kostautui oikein huolella...


Ensinnäkin, alkaessani selvittämään asiaa; Specsavers toimii vähän samalla tavoin kuin mikä tahansa Franchise-ketju. Puhutaan kuitenkin Joint Venture Partnershipistä (JVP), mikä siis käytännössä tarjoaa matalariskistä yrittäjyyden kaltaista toimintaa, sekä resursseja kuten koulutusta ja laitteistoa vaikkapa nyt Specsavers-liikkeen pyörittäjälle. Ja nyt pääsenkin siihen kuinka päädyin kokeilemaan Specsaversin palveluita; Sokeutuneena kivijalkaliikkeiden ylivoimaisuudesta oletin, että kun kerran ostan yli tonnin silmälasit, on näönmittauksenkin oltava priimaa. No faktahan on se, että näöntutkimuslaitteet maksavat aivan pirusti. Kahdessa kolmesta Helsingin keskustan arvoalueen independent-optikkoliikkeestä, joissa olen käynyt ostoksilla viimeisen seitsemän vuoden aikana ja ostosten yhteydessä näöntarkastuksessa, on lopputulemana linssien vahvuudet heittäneet sen verran pahasti, ettei laseja ole voinut käyttää. Ymmärsin vasta käytyäni Specsaversin tarjoamassa kokonaisvaltaisessa näöntarkastuksessa Kauppakeskus REDI:ssä, mitä tarkoittaa kokonaisvaltainen näöntarkastus. Siis herranjestas, näin oman silmäni 3D:nä näytöltä! Lisäksi silmänpaineet mitattiin ja kaikki tsekattiin niin tarkasti, ettei koskaan mulle olla tehty vastaavaa näöntarkastusta yhdessäkään pikkuliikkeessä. 'Ikävä' tosiseikka on se, että harvalla independent pikkuliikkeellä on resursseja investoida vastaaviin laitteisiin saati vaihtaa laitteita säännöllisesti pysyäkseen mukana uusimmassa teknologiassa.


Ymmärsin vasta käytyäni Specsaversin tarjoamassa kokonaisvaltaisessa näöntarkastuksessa Kauppakeskus REDI:ssä, mitä tarkoittaa kokonaisvaltainen näöntarkastus. Siis herranjestas, näin oman silmäni 3D:nä näytöltä!


Mua hävettää myöntää, että olen ollut niin väärässä monessakin asiassa elämäni aikana, mutta rajattakoon aihetta tällä kertaa tähän silmälasiasiaan...Aloin fiilistelemään vähän vahingossa Specsaversin kehyksiä hiplatessani niitä taannoin järjestämässämme SOMA MiniExpossa, jossa Specsaversilla oli oma pieni 'kehyksien showroom'. Meikittömyyteni pelastivat sinä päivänä 70-lukua henkivät Marc Jacobsin metalliset sangat, joita salaa käytin koko messupäivän ajan. Kiinnyin laseihin niin pahasti, että mun oli pakko varata aika näöntarkastukseen. En ollut tarkastuttanut näköäni raskauden ja imetyksen jälkeen, joten oli ehdottomasti jo korkea aika se tehdä! Aivan ihana, asiansa osaava ja ammattiinsa sopivalla intohimolla suhtautuva optikko-yrittäjä, Anna-Riitta Ripatti otti mut avosylin vastaan ja kertoi huolellisesti sen, mitä näöntutkimuksessa kävi ilmi silmieni kunnosta. Ei vaurioita - siispä silmälääkäriltä vältyttiin vielä tälläkin kertaa! Näkökin toimii edelleen, ja monitehot eivät olisi pakolliset MUTTA koska halusin käyttää laseja muutenkin kuin päätteen edessä, oli mun järkevintä valita monitehot. Lisäksi pystyi valitsemaan kaikkia spesiaalielementtejä linsseihin lisämaksusta.


Kiinnyin laseihin niin pahasti, että mun oli pakko varata aika näöntarkastukseen. En ollut tarkastuttanut näköäni raskauden ja imetyksen jälkeen, joten oli ehdottomasti jo korkea aika se tehdä!
Yksi asia johti toiseen ja huomasin pian hiplailevani Balmainin pyöreäsankaisia metallisia silmälaseja, IVANA HELSINGIN vastaavan tyylisiä, sekä Viktor&Rolfin tällä viikolla saapuneen malliston pilottimallisia silmälaseja... Mallistot yllättivät mut suoraan sanoen täysin rohkeudellaan ja tunsin itseni varsin hölmöksi Punavuorikuplani rippeiden puhjettua lopullisesti. Päädyin kuitenkin valitsemaan kahdet erilaiset metallisankaiset lasit; aiemmin mainitsemani Viktor&Rolfin metallisankaiset, sekä ne toiset metallisankaiset Marc Jacobsit, jotka olin jo vähän niinkun päättänyt omivani. Lasini menivät eilen tilaukseen ja saapuvat noin kahden viikon sisällä. Sitten kuvia uusista plehoista - maltan tuskin odottaa!Mallistot yllättivät mut suoraan sanoen täysin rohkeudellaan ja tunsin itseni varsin hölmöksi Punavuorikuplani rippeiden puhjettua lopullisesti.Tähän loppuun voisin sanoa, että mustavalkoisuus turmelee näkömme. Kuten muillakin elämän osa-alueilla; olen todennut, että aina kannattaa lähteä ulos siltä omalta mukavuusalueelta!


Kauppakeskus REDI:ssä on synttärit la 21.09.2019 ja REDI:n Specsaversilla stylisti Sami Sykkö auttamassa tyyliasioissa klo 12-18. Ollaan samaa aikaa mestoilla kuvaamassa yhtä huikeaa juttua. Toivottavasti nähdään siellä!


#Specsavers #Yhteistyö

© 2020 by Emmi Pyykkoe

Content specialist, Marketing guru

contact@creativehki.com

 The Divine ventures of Emmi Pyykkoe

emmipyykko.com