Lontoon Parhaat kirppikset #1

Asuessani Lontoossa, mua pyydettiin usein suosittelemaan second-hand kauppoja ja kirppiksiä Lontoossa. Asia ei ole niin yksinkertainen - Lontoossa kun ei ole sitä yhtä Punavuorta tai Kalliota, ja liikkuminen paikasta A paikkaan B kestää ikuisuuden.

Lököilyä kotipihallamme Lontoossa 2017

Lisäksi toiset tykkäävät bongailla vintage-juttuja, kun toiset fiilistelevät retroa, ja toiset taas (kuten minä nykyään) tykkäävät bongailla edullisesti tavallisia merkkejä kuten COSia ja Zaraa, sekä suhteellisen edullisesti käytettyjä luksuslaukkuja, kenkiä ja vaatteita. Kerron tässä postauksessa suosikkireittini, minkä varrelta löydät suosimani charity-shopit ja second-handit Länsi-Lontoossa. Jos olet kanssani samanhenkinen second-hand shoppailija ja pelkästään retro tai vintage ei kiinnostele, niin Itään ja Pohjoiseen ei kannata lähteä second-hand -shoppailun vuoksi, sillä Charity Shoppien valikoiman laatu määräytyy elintason mukaan.


Lontoon kirppis-skene perustuu Charity-shoppien, eli hyväntekeväisyyskauppojen ympärille. Britit kierrättävät vaatteita lahjoittamalla niitä suosikki-hyväntekeväisyysjärjestöilleen. Toisille tämä on vähän niinkun statusasiakin. Vaikka Lontoo on yleisesti ottaen kallis paikka asua, niin alueissa on huomattavia eroja. Ja se näkyy myös charity-shopien valikoimissa. Moni siis suuntaakin tämän perusteella samantien Chelseaan tai South Kensingtoniin siinä toivossa, jos vaikka löytäisi Victoria Beckhamin vanhan Chanelin jakun kympillä. Näillä alueilla on kuitenkin niin suuri ostajavolyymi, että mitä varmimmin et löydä yhtään mitään miellyttävää. Lisäksi hinnat ovat korkeat. Moni turisti ei tiedä, että Lontoossa on muitakin äärimmäisen vauraita alueita, joilta oikeasti voit löytää Pradan pari vuotta vanhan laukkumallin seitsemällä kympillä... Toinen huomionarvoinen seikka on sellainen, että turhaa lähteä yhden kaupan vuoksi tunnin matkan päähän. Parempi mennä vähän tuntemattomammalle vauraalle alueelle, missä on kymmenkunta kirppistä ja charity shopia samalla alueella. Minäpä kerron sinulle salaisuuden:


parhaat charity shopit löydät Richmondista


Richmond on muutenkin suosikkikohteeni Suur-Lontoossa. Ehkä juuri siksi, koska se oli ensimmäinen paikka, jonne muutin Lontoossa. Pääset sinne parhaiten kolmessakymmenessä minuutissa junalla Waterloosta. Hypätessäsi junasta ulos, voit käydä kahvilla yhdessä juna-aseman läheisyydessä sijaitsevista kahviloista.Käydessäsi Richmondissa, löydä aikaa Richmond-parkille.


REITTIOHJEET


Melkein heti Richmondin juna-asemaa vastapäätä sijaitsee söpö pieni vintage-kauppa, josta saattaa joskus löytyä jotain yllättävää, kuten Guccin laukku viidelläkympillä. Yleisesti ottaen kyseisestä shopista saa kaikennäköistä kivaa antiikkihuonekalua. (Olen ostanut sieltä muun muassa aivan upean kultaraamisen jättipeilin, mikä kaiken muunkin omaisuuteni muassa sijaitsee edelleen varastossa Länsi-Lontoossa).

Käännyt juna-asemalta ulos tullessasi oikealle. Tie haarautuu vasemmalle ja oikealle. Vaikka sinun tekisi mieli lähteä oikealle näkemiesi pienten putiikkien vuoksi, niin lähde kuitenkin sille tylsemmältä näyttävälle tielle missä pelkkiä pientaloja, ja kävele kyseistä tietä viisi minuuttia. Saavut liikenneympyrään, Richmond Streetille. Jatka suoraan Richmond Streetiä. Näet tien kummallakin puolella charity shopeja. Niitä tulee tällä tienpätkällä yhteensä kuusi kappaletta. Vieraile niistä jokaisessa. Saatat löytää kaikkea COS:ista Christian Dioriin. (Vinkki: Jos on kampaajalle tarvetta, niin suosittelen astumaan sisään Richomdstreetillä sijaitsevaan LAB375-kampaamoon. Aivan huippumesta, jossa käytetään suosikki-Davines -tuotteitani, ja hintataso huomattavasti edullisempi kun Helsingin kampaamoissa.)LAB375 oli vakkarikampaamoni Lontoossa.

Kun jatkat kävelyä, saavut sillalle. Se on Richmond Bridge nimeltään. Tässä vaiheessa sinulla on mennyt noin neljäkymmentäviisiminuuttia koska olet pysähtynyt jokaisessa charity shopissa, mahdollisesti ostanut jotain ja hörppäissyt kupin kuumaa siinä ihanan Libanonilaisen naisen pitämässä kahvilassa. Sillan kupeessa, oikealla puolella on söpö 'By The Bridge' -niminen lounaskahvila. Tykkäsin istua siellä ja syödä salaattia tai aamiaista.

Jos olet raahannut tälle reissulle mukaan jonkun henkilön (lue: poikaystäväsi, miehesi, isäsi, ...) niin taluta heidät vielä Richmond Bridgen yli, sillä heti sillan toisella puolen rannassa on kymmenen kivaa pubia. (Vinkki: jos teillä on vielä nälkä tai tekee mieli brunssia slash aamiaista, niin kokeilkaa piruuttanne ketjuravintola Cotea; tosi järkevä hinta-laatusuhde).Richmond-bridgellä fiilistelemässä aurinkoista päivää tuoreen kukkakimpun kanssa.

Jätä mies parkkiin ja jatka matkaa katua pitkin sillalta vasemmalle. Näet sekä vasemmalla että oikealla puolella tietä kauppoja. Muutaman minuutin käveltyäsi, tulee vasemmalla puolen tietä kulmassa vastaan taas yksi charity shop ja toisella puolen tietä toinen. Kun jatkat tietä eteenpäin, löydät yhä useamman charity shopin. Voit kävellä kätevästi suoraa tietä Richmondin metroasemalle ja palata sinne mistä tulitkin tubella - ei siis tarvitse kävellä takaisin samaa reittiä juna-asemalle.

Tähän koko reissuun menee helposti kolme tuntia. Jos vielä jaksat, niin samalla reissulla suosittelen:


1. menemään junalla yhden pysäkin Twickenhamiin.


Sillä Twickenhamin keskustassa, 5min kävelymatkan päässä juna-asemalta on seitsemän hyvää charity shopia, ja olen löytänyt niistä usein vaikka mitä kivaa. Hintataso edullisempi kun Richmondissa. Parhaat löydöt olivat neljä Lanvinin viidensadanpunnan arvoista miesten neuletta viisi puntaa kappale. (Vinkki-vitonen: Usein 'kirppisvaelluksellani' tein niin, että menin ensin suoraan junalla Twickenhamiin, juoksin charityshopit siellä ja tulin sitten junalla yhden pysäkin Richmondiin, minkä jälkeen kävelin Richmondin läpi ja otin tuben takaisin Lontoon keskustaan. Kyseinen tubelinja menee suoraan Kensingtonien kautta Sohoon, mutta huomioitavaa on se, että matka kestää noin 45min.)


2. MENEMÄÄN TUBELLA NOTTING HILLIIN


Tosin saatat haluta jättää Notting Hill -vierailun seuraavalle päivälle. Mutta se on samalla suunnalla, joten jos energiaa riittää niin Tubella Richmondin keskustasta vaikka South Kensingtoniin, ja siellä vaihto Notting Hilliin. Notting Hillissä kannattaa käydä energisenä ja ajan kanssa jos sinne legendaariselle alueelle halajaa, sillä varoitus: mesta on kovin tukossa aamusta iltapäivään. Mutta kaksi suosikki- second-handliikettäni sijaitsevat kyseisen metroaseman vieressä.

Kokemuksesta tiedän, että Richmond + Twickenham -setti on niin heavy, että kerron teille toisesta kirppiskierroksesta seuraavassa Lontoon kirppiksiä käsittelevässä postauksessani.Richmondissa on ihana myös ihan vain kävellä ja nauttia luonnosta.


Etsiessäsi charity shopeja, bongaile näitä nimiä...


- Octavia Foundation

- FARA & FARA Kids

- Oxfam

- Alice Hospice

- Cancer Research UK

- Mary's living and giving

- British Red Cross

- Save The Children

- TraidOmistan postauksen Lontoon bestikselleni Emma Phillipsille, olet rakas!


#Lontoo #Kirppikset #Secondhand© 2020 by Emmi Pyykkoe

Content specialist, Marketing guru

contact@creativehki.com

 The Divine ventures of Emmi Pyykkoe

emmipyykko.com