Mikä on vuoden 2020 paras puhelin?

Vuosi 2020 on tuonut mukanaan haasteita myös puhelimen valintaan liittyvissä asioissa. Enää ei ole selkeää vastausta sille, mikä on markkinoiden paras puhelin. USA:n presidentin horjuttaessa Huawein markkina-aseman mahdollisesti pysyvästi, on matkapuhelinmarkkinoille jäänyt tyhjiö, mitä Xiaomi, One Plus ja Sony eivät pysty lunastamaan. Kuka tulee ottamaan Huawein markkina-aseman; syntyykö kokonaan uusi suosikkibrändi, jakautuuko asema monen pienen brändin kesken vai valuvatko Huawein asiakkaat Samsungille ja iPhonelle?

Kuva: Samsung

Huawein käyttökokemus on tähän mennessä ollut elämäni paras


Olen ollut tyytyväinen Huawein käyttäjä jo Mate20 Pro -mallista alkaen. Sitä seurannut P30 Pro-malli oli myös suosikkini. Mikään ei voita Huawein Leican linsseillä varustettua kameraa - kilpailijoiden kameroiden laatu kun perustuu ainoastaan softaan. Tässä yhdistyy softan lisäksi hardware: huippulaadukas linssi. Kun muutama viikko sitten oli aika ostaa uusi puhelin, tuntui pahalta etten voinut valita Huawein puhelinta. Olisin eniten maailmassa halunnut ostaa Huawei P40 Pro-puhelimen. Syy sille, miksei Huaweita ikävä kyllä kannata enää ostaa, on että se ei enää tue Googlen palveluita. Tämä johtaa juurensa siitä, kun vuoden 2019 toukokuussa Yhdysvaltain hallitus lisäsi Huawein heidän pakotelistalleen. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Presidentti Donald Trump on kieltänyt Googlea työskentelemästä Huawein kanssa sen uusimpien mallien osalta; Huawein P30 -malli on näin ollen (toistaiseksi) viimeinen Huawei-puhelin, missä toimii esimerkiksi Gmail, Maps, YouTube, Play Store ja niin edelleen.


Puhelimessa ratkaiseva tekijä on kameran laatu yhdistettynä designiin ja brändimielikuvaan


Kuulun kuluttajana siihen kohderyhmään, joka kokee tarvitsevansa markkinoiden parhaan puhelimen - ei hinta-laatusuhteeltaan, vaan yksinkertaisesti perus kuluttajalle suunnatun kalleimman ja parhaan. (En nyt puhu yli viiden tuhannen euron kustomoiduista puhelimista, vaan alle kahden tonnin puhelimista kuitenkin). Kuten kaikessa muussakin materiaan liittyvässä, tarvitsen sen fiiliksen pitäessäni kädessä puhelinta ensimmäistä kertaa. Puhelimen tulee olla brändiltään miellyttävä, kaunis muotoilultaan ja sen tulee toimia moiteettomasti. Äärimmäisen tärkeänä ominaisuutena pidän huippulaatuista kameraa.


Uuden puhelimen valinta on vaikeaa vuonna 2020


Vaihdettuani iOS:n kokonaan Androidiin vuonna 2016, en ole pystynyt enää edes kuvitella palaavani Applen laitteisiin. Huawein parhaiden mallien käyttämisen jälkeen, en ole pystynyt ajatellakaan käyttäväni Samsungia enää ikinä. Kunnes uuden puhelimen valinta tuli ajankohtaiseksi. Yritin tosissani fiilistellä Xiaomia, One Plussaa sekä Sonya. Kyseisten puhelimien lippulaivamalleista vain ei tullut minkäänlaisia säväreitä; brändit sopivat hyvää hinta-laatusuhdetta (eli edullisia, mutta hyviä vaihtoehtoja) etsiville. Iphonea en voinut valita siitäkään syystä, että Applelta ilmestyy uusi malli jo n. kuukauden kuluttua. Enkä lähtökohtaisesti halua iOS-käyttöjärjestelmää. Minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa, kun katsoa Samsung-puhelimia. Kerroin Gigantin myyjälle haluavani tämän hetken kalleimman ja parhaan puhelimen. Hassua kyllä, hän möi minulle Samsung Galaxy S20 Ultra -puhelimen, mikä osoittautui kaiken lisäksi kirjaimellisesti rikkinäiseksi puhelimeksi. Oli työn ja tuskan takana saada palautettua puhelin alle 20 tunnin sisällä ostohetkestä. Tästä voi lukea lisää postauksesta, mikä on itseasiassa tähän mennessä luetuin blogipostaukseni. Postauksessa neuvon kanssaihmisiä varomaan Gigantin ostoehtoja, joiden mukaan kivijalkaliikkeestä ostettua rikkinäistä tuotetta ei olisi oikeutta palauttaa tai vaihtaa ehjään tuotteeseen.


Verkkokauppa.com palautti uskoni kuluttajansuojalakiin Suomessa


Saatuani asian selvitettyä Gigantin kanssa, marssin Verkkokauppa.com -liikkeeseen jossa heillä on 32 päivän palautusoikeus, ja pyysin myyjää myymään minulle markkinoiden parhaan ja kalleimman puhelimen. Myyjä ehdotti minulle Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G -puhelinta ja asia oli sillä selvä; sain hyvän fiiliksen puhelimesta sen muotoilusta alkaen. Puhelimen mukana tuleva 'kynä' toimii ihanteellisesti, kuten myös koko puhelin. Asiat, mitkä harmittavat puhelimessa on sen huolestuttavan lyhyt akun kesto; saan ladata akkua monta kertaa päivässä. Lisäksi luvattu huippuluokkainen kamera ei ole läheskään yhtä hyvä, kuin Huawein parhaissa malleissa. Sen eron vain huomaa, kun kamera on rakennettu täysin softan päälle. Kaiken kaikkiaan tiedän ja hyväksyn sen tosiasian, että tämä on nyt tällä hetkellä parasta mitä voin saada. Opin myös tämän ostokokemuksen siivittämänä, että puhelimet kuten muu elektroniikka ostetaan jatkossa verkkokauppa.comista.
Mikä on sinun mielestäsi paras puhelin vuonna 2020?

© 2020 by Emmi Pyykkoe

Content specialist, Marketing guru

contact@creativehki.com

 The Divine ventures of Emmi Pyykkoe

emmipyykko.com