Miksi Stockmannilla menee niin huonosti?

Vierailen Helsingin Keskustan Stockmannilla päivittäin, koska asumme siinä lähellä. Ostan kyseisen talon katon alta paljolti lastentarvikkeita, ruokaa ja muotia. Tänään meni maku totaalisesti, tullessani ostamaan suhteellisen kallista vaatetta - Burberryn kesämallistosta. Kyseinen vaate on 50% alennuksessa kaikissa mahdollisissa nettikaupoissa. Silti olin valmis ostamaan sen Stockalta. Näin saaga eteni:

Maksoin ylläolevasta Burren Spring/Summer collectionin takista 1540 EUR eli täyden hinnan ja kävellessäni ulos Stockalta takin kanssa, iski suunnaton vitutus. Koska olen tahtomattani tylsistynyt kotirouva, eikä minulla ollut tänään parempaakaan tekemistä - jätin kehitysehdotuksen liittyen asiakaskokemukseen:


"Tervehdys, Annan kehitysehdotuksen naistenvaatepuolellenne asiakaskokemuksen parantamiseksi. Olen koko 30-vuotisen taipaleeni asioinut Stockalla, ja vasta tänä keväänä intoutunut käyttämään kanta-asiakaskorttiominaisuutta uudelleen vuosikymmenen tauon jälkeen. Asioin Stockalla päivittäin. Olen tykännyt ostaa Stockalta lastentarvikkeiden ja ruuan lisäksi Monclerin ja Burberryn tuotteita, sekä muita naistenvaatteita ja laukkuja. Varasin viime viikon lopulla Burberryn vanhaan mallistoon kuuluvan takin noudettavaksi tälle päivälle. Takin hinta 1540,00 EUR.
Tänään hakiessani takkia, kysyin että voisinko saada takista pienen alennuksen, koska takki on toisiksi viimeinen kappale ja vanhaa mallistoa. Kerroin, että olemme myös seuraavan kahden viikon aikana keskittämässä mm. viiden tuhannen euron lastenvarustehankinnat Stockmannille, sekä ostamassa Stockmannilta saman summan edestä sohvan ja nojatuolin lokakuun aikana. Myyjä sanoi, että tuotteesta ei voida antaa alennusta näillä perustein ja pyysin josko hän voisi kutsua esimiehensä paikalle. Hän kävi kulman takana, ja esimies ei ilmeisesti kokenut tarpeeksi tärkeäksi saapua paikalle selvittämään asiaa. Ilmeisesti tämän kokoinen kauppa ei ollut tarpeeksi motivoiva syy.
Tämän jälkeen ostin tämän vanhan malliston takin täyteen hintaan, ja yli 1500 EUR hintainen melko suurikokoinen takki survottiin vain sellaisenaan tavallisen kokoiseen Stockmann -kassiin.Vastaisuuden varalle vinkkinä teille: Arvokas tuote menettää kaiken arvokkuutensa, kun se survotaan muovipussiin samalla tavoin kun kävisi Uffin europäivillä tai aleissa shoppaamassa. Spesiaalimpia tuotteita varten olisi hyvä varata esimerkiksi brändin oma kassi, ja ainakin pakata tuote arvolleen sopivasti. Muuten ostokokemus jää halpahallimaiseksi, kuten tässä tapauksessa. Olisin saanut saman takin puolet edullisemmin netistä, silti päätin nyt ostaa sen Stockalta. Olkaa hyvät siitä. Yst. Terv. Emmi P."

Sain melko pian tämän jälkeen vastauksen Stockan asiakaspalvelija-Minnalta, minkä jälkeen olin entistä enemmän kyrsiintynyt koko puljuun:


Sain melko pian tämän jälkeen vastauksen Stockan asiakaspalvelija-Minnalta, minkä jälkeen olin entistä enemmän kyrsiintynyt koko puljuun.

Ostin rotsin muualta, nettikaupasta puoleen hintaan ja kävin palauttamassa ylihinnoitellun vanhan malliston reuhkan Stockalle. Kotirouvan maanantaipäivän draamankaari täyttyi. Tästä riittää mahdollisesti puhuttavaa koko loppuviikoksi - ellen sitten saa huomenna jäälattea kauramaitoon soijamaidon sijasta.


Uskon, että olen selvinnyt tästä traumaattisesta maanantaista viikon loppua kohden. Hauskaa viikkoa kaikille muille marmattaville ämmille!
#Stockmann #Burberry

© 2020 by Emmi Pyykkoe

Content specialist, Marketing guru

contact@creativehki.com

 The Divine ventures of Emmi Pyykkoe

emmipyykko.com