Minkälaista on olla raskaana?

Updated: Aug 8

Tämä on kysymys, jota raskaaksi pyrkivät kyselevät multa yhtenään. Tähän ei tietenkään ole mitään yksiselitteistä vastausta. On yksilöllistä, kuinka jokainen meistä kokee raskauden. Toiset meistä kokevat raskauden elämänsä vaikeimpana aikana, kun taas toisille raskausaika on vain yksinkertaisesti ihanaa.


1. Lisääntynyt pissaamisen tarve - aivan kun joku painaisi rakkoasi Tämä on yleensä niitä ensimmäisiä raskauden aiheuttamia tuntemuksia. Huomaat pian suunnittelevasi matkan pisteestä A pisteeseen B sen mukaan, missä julkiset vessat sijaitsevat. Pahimmillaan jouduin raskaana ollessani ravaamaan pissalla kymmenen minuutin välein. Ja luonnollisesti, vauvan kasvaessa se painaa yhä enemmän rakkoa. Tämä tapahtui minulla jo ihan ensimmäisten kuukausien aikana.

“Vaatteittesi alkaessa haista naapurin 99-vuotiaalta mummolta tiedät, että nyt lorisee.”

2. Rintoja aristaa ja särkeekin

Rintarauhaset ne siellä ilmoittelevat, että kohta sitä maitoa sataa kuin Esterin perseestä. Rinnat alkavat aristaa yleensä jo raskauden alkumetreillä. Onneksi raskauden aikana maitoa ei vielä erity kovinkaan paljoa - paitsi hahaa, toisilla meistä kyllä erittyy!


3. Virtsankarkailu

Joo. Tämä tapahtuu monelle ihan huomaamatta. Vaatteittesi alkaessa haista naapurin 99-vuotiaalta mummolta tiedät, että nyt lorisee. Tämä alkaa usein viimeistään 4. kuulla urheilutaustastasi riippumatta. Sorry babes. Virtsankarkailua voi ennaltaehkäistä ja hoitaa Lantionpohjan Fysioterapialla ja Äitiysfysioterapialla. Tähän ekspertit löytyvät esimerkiksi Femi Healthilta.

4. Painonnousu

Sinäkin olet ehkä kuullut naisista, joilla raskauskilot sulivat synnytyslaitoksella. Eipä tapahtunut minulle. Viimeiset raskauskuukaudet söin kuin viimeistä päivää, ja sain onnistuneesti lihotettua itseni 65 kilosta 105 kiloiseksi. Oi kyllä! Jos joku olisi silloin tullut jauhamaan minulle jotain kehopositiivisuuspaskaa, olisin varmaan vetänyt neppariin. Ja että kuinka paljon kiloja jäi synnytyslaitokselle? -No neljä kiloa. Olihan se masentavaa, kun täysimetyksestä huolimatta kilot eivät vain karisseet. Kyllä se paino siitä sitten pikkuhiljaa lähti tippumaan ihan itsekseen jätettyäni maitotuotteet. Ensin kymmenen kiloa kuukaudessa, minkä jälkeen vaa'an lukema jämähti 78 kilon kohdalle. Silloin lakkasin tuijottelemasta vaakaan ja keskityin itseeni.

Mitä lisäisit listaan? Kuinka muuttunut keho ja sen toiminnot vaikuttivat sun 'minäkuvaan'?

#Raskaus #Raskauskilot

© 2020 by Emmi Pyykkoe

Content specialist, Marketing guru

contact@creativehki.com

 The Divine ventures of Emmi Pyykkoe

emmipyykko.com