Näin tienata jopa yli tuhat euroa viikossa kirppismyynneillä

Suosikkipaikkani, missä myyn käytetyt vaatteeni ja kenkäni Helsingissä on Relove – sekä Töölössä että Fredalla kummassakin viikkomyyntini ovat aina 750-1200 EUR. Toisinaan kun aika on kortilla, myyn All Inclusive -palvelun kautta, jolloin Reloven osaava henkilökunta hoitaa kaiken vaatteiden höyrytyksestä esillepanoon. Usein – kuten tälläkin viikolla Töölön Relovessa, valitsen Sinä Itse -jakson, jolloin hoidan kaiken itse. Reloven kivijalkamyyntivolyymit ovat sellaisia, joille mikään kirppis Helsingissä ei vedä vertoja.

Moni ystäväni on ihmetellyt kovia myyntejäni ääneen ja olettanut, että myyn aina jotain superkallista. Kyse ei suinkaan ole siitä. Väitän, että ihan tavallisilla Zaran ja HM:n vaatteilla pääsee helposti tuohon seitsemän sadan euron viikkomyyntiin Relovessa. Se ei tapahdu automaattisesti, eli niin että myyntijakson alussa dumppaat IKEA-säkilliset ryppyisiä vaatteita myyntipaikallesi ja odotat että kiitos seisoo jakson lopussa. Tämänkin eteen on tehtävä töitä. Mikäli et jaksa tehdä itse töitä asian eteen, valitse suosiolla Reloven toimiva All Inclusive -palvelu; tällöin pääset myös nopeammin myymään Reloveen. Seuraavassa hyvien 2nd hand myyntieni salaisuus:

1. Ennen myyntiä, pese vaatteet neutraalilla pesuaineella ja varmista että ne ovat ehjiä.


2. Varmista, että jokainen vaatekappale on höyrytetty/ silitetty. Näin voit pyytää vaatteesta mahdollisesti myös enemmän.


3. Hinnoitellessasi, tutki mitä ks. merkistä pyydetään käytettynä yleisellä tasolla, pohdi onko piece nykyaikainen tai muuten ajankohtainen, mieti mitä itse maksaisit ks tuotteesta siinä kunnossa, kun olet sitä myymässä? Esim. mikäli myyt tavallista, hyväkuntoista, parin vuoden takaista HM-mekkoa, hyvä hinta on 8-12 EUR. Mikäli kyseessä on HM-special edition tai collabo, voi mekosta pyytää joitakin kymmeniä euroja. Monclerin toppatakista voi pyytää enemmän syksyllä kuin kesällä. Nano-kokoisten merkkilaukkujen arvo on räjähtänyt kesän aikana käsistä, ja tulee monen mallin osalta arvioni mukaan laskemaan vuoden loppuun mennessä. Syyskaudella parhaan hinnan saa ’työlaukuista’.


4. Huonoiten liikkuvat tuotteet ovat farkut; niiden arvo on tällä hetkellä hyvin minimaalinen. Vaikka maksaisivat uutena satoja euroja. Mikäli haluaa saada farkut liikkumaan, puhutaan maksimissaan parista kympistä. Kaikki alle satasen farkut kannattaa hinnoitella todella alas. Naisten housuista joustavavyötäröiset ja löysät mallit myyvät parhaiten. Toisiksi huonoiten liikkuvat tuotteet ovat tyköistuvat mekot, hameet ja kengät. Etenkin kenkien kohdalla moni sortuu ylihinnoitteluun; Käytettyjä kenkiä ei saa liikkumaan kymmenillä euroilla, mikäli ne eivät ole juuri nyt haluttu malli. Sillä ei ole mitään merkitystä, onko kenkien merkki Gucci mikäli malli on vuodelta 2010. Tällä hetkellä korkokengät ovat out, ja ne eivät yksinkertaisesti liiku Suomessa, eikä monessa muussakaan maassa. Eri asia on uusimpien kausien mallit.


5. Esillepano on vähintään yhtä tärkeää, kuin kohdat 1) 2) ja 3). Suositeltavaa on laittaa rekkiin esille maksimissaan 10-15 vaatekappaletta kerrallaan. Ne kannattaa asetella henkareihin etupuoli osoittaen kulkusuunnan mukaan. Itse asettelen vaatteet yleensä värikoodien mukaan tai niin, että kokonaisuus näyttää ehyeltä. Rekin alle kenkiä suositeltava määrä max. 5 paria kerrallaan. Käyn yleensä siivoamassa rekkiä 2-4 kertaa päivässä Sinä Itse -jaksolla.


6. Jatkuva reaaliaikainen myynninseuranta onlinessä. Tuon uutta tilalle sitä mukaa, kuin tuotteita menee.

VINKKI OSTAJALLE: Ennen kuvittelin, että Relove olisi jotenkin superkallis ostopaikka. Olin väärässä – tämä kun riippuu täysin hinnoittelijasta. Lisäksi Reloven rekeissä on päivittäin ale%%-kylttejä, joista olen itse bongaillut suosikkibrändieni vaatteita superedulliseen hintaan.

Kuvassa rekkini Nr. 4 Relove-Töölössä, josta löytyy mm. kuvaan IG:ssä tägättyjä brändejä pe 31.7.2020 asti.

Insta-arvonta käynnissä 15.8.2020 asti tililläni @emmilinnnea. FB eikä IG mukana arvonnassa.

CONTACT

© 2020 by Emmi Pyykkoe

Content specialist, Marketing guru

contact@creativehki.com

 The Divine ventures of Emmi Pyykkoe

emmipyykko.com