Nainen, tarvitseeko olla niin kova?

"Mä en ainakaan sit hoida sun vauvaa" Oli ensimmäinen asia, mitä lapsuudenystäväni minulle tokaisi kertoessani ilouutisen raskaudestani. Sen koommin hän ei minuun juuri pitänytkään yhteyttä raskauteni aikana saati sen jälkeen. Raskaus oli viimeinen niitti arkkuun, olin virallisesti mätä ihminen. Oliko kyse vain kuperkeikkaa heittävistä hormoneistani, vai todellisesta 'ongelmasta'? Tällaisia ajatuksia minulla syntyi vauvavuoden aikana.Nykypäivän trendi tuntuu kuplassani Helsingissä olevan sellainen, että kolmeakymppiä lähenevät naiset piiloutuen uransa tai työnsä taakse nousevat barrikadeille lietsoten vauvavihaa; Kun kerrot raskaudestasi, oletat sen automaattisesti kiinnostavan ystäviäsi. Onhan se suuri asia sinun elämässäsi. Odottaisit, että ystäväsi edes esittäisivät kiinnostunutta. Yllätyksenä voi monelle tulla, kuinka sinkkuystäväsi yksinkertaisesti hylkäävät sinut.

Itselleen vihaiset sinkut

Itselleen vihaiset sinkut jaksavat jauhaa aina siitä, kuinka parisuhteessa elävät ihmiset hylkäävät frendinsä; "Ne lähtevät aina baarista aikaisin himaan kutemaan" ---Ehkä sinunkin kannattaisi, olethan kuitenkin kolmekymppinen nainen, joka valittaa yksinäisyydestään, mutta sitten toisaalta haukkuu kaikkia maailman miehiä ja vihaa vauvoja. Kun joku yksinelävä kaupunkilaisnainen ostaa Husky-koiranpennun pieneen kaupunkiyksiöönsä, saa hän sen sijaan osakseen hyväksyntää ystäviltään päivittäisten visiittien ja koirankusetusseuran merkeissä. Voisin tähän todeta, että Husky on laumaeläin ja tarvitsee ympärilleen tilaa, sekä tuntien lenkkeilytystä päivätasolla. Olenko hieman katkera siitä, että lapsuudenystävälläni oli aikaa käydä paijailemassa sinkkuystävänsä Husky-koiraa, muttei katsomassa minun vauvaani naapurissa? -No totta helvetissä olen. Pikkuhiljaa kuitenkin alan pääsemään asiasta yli. Heh.

Kun joku yksinelävä kaupunkilaisnainen ostaa Husky-koiranpennun pieneen kaupunkiyksiöönsä, saa hän sen sijaan osakseen hyväksyntää ystäviltään päivittäisten visiittien ja koirankusetusseuran merkeissä.

Itselleen vihaisten sinkkujen lähipiiri

Kun joku itselleen vihaisten sinkkujen lähipiiristä kehtaa tulla raskaaksi, täytyy hänen esittää välinpitämätöntä raskauttaan ja vatsassa kehittyvää vauvaansa kohtaan. Kuulet heidän suustaan; "Mä en sit todellakaan halua mitään babyshowereita", "Meidän vauvalle ei sit osteta mitään lahjoja", "Ihan sama mitkä vaunut meille tulee, ei kiinnosta". OK. Selvä. En sitten järjestä sinulle babyshowereita, ole vaan tuollainen. Varmaan menet naimisiinkin farkut jalassa viereisessä maistraatissa ilman että edes kerrot asiasta mitään kenellekään, sillä onhan se niin sopimatonta olla innoissaan omassa elämässään tapahtuvista suurista asioista. Tehdään vaan niistä mahdollisimman arkisia, kuten paskalla käyminen. Ettei vaan kukaan arvostelisi hössöttäjäksi ja ärsyttäväksi mutsi-ihmiseksi.

Uusi vauva, uusi vanha ystäväpiiri

Vauvan myötä löysimme toisemme uudestaan monen vanhan kaverin ja ystäväni kanssa jopa viidentoista vuoden tauon jälkeen. Sen lisäksi vauvavuosi toi uusia, mielettömiä tyyppejä elämääni. Positiivisia, elämänjanoisia ja inspiroivia. Se aika oli aivan mieletöntä. Vauvat yhdistävät. Elämäntilanteet tuovat ihmisiä yhteen. Ja se vasta on kaunista.

Olis tosi kiva kun sinäkin vanha nimeltämainitsematon ystäväni tykkäisit lapseni kuvasta IG:ssä edes kerran, ihan vaan vaikka koska minä tykkään sun harrastuskuvistani vaikkei minua itse aihe kiinnostakaan.

Te ystävät, jotka tunnistitte itsenne postauksesta; parilliset ja parittomat; Kiitos kun olet osana elämääni. Kiitos kun kestit tai voi voi jos et kestänyt lukuisia vauvapäivityksiäni IG:ssä, koska minun lapseni on minun elämäni. Vietin 24/7 vauvani kanssa. Vauvavuotena olis ollut tosi kiva kun sinäkin vanha nimeltämainitsematon ystäväni olisit tykännyt lapseni kuvasta IG:ssä edes kerran, ihan vaan vaikka koska minä tykkään sun harrastuskuvistasi vaikkei minua itse aihe kiinnostakaan; Minua kiinnostaa SINÄ ja SUN elämä, koska olet mun ystävä. Vaikka alkaisit keräilemään postimerkkejä tai vanhojen Ladojen perämoottoreita, en hylkäisi sua koskaan. Yritä säkin kestää mua, vaikka olenkin mutsi.

Rakkaudella,

Emmi

© 2020 by Emmi Pyykkoe

Content specialist, Marketing guru

contact@creativehki.com

 The Divine ventures of Emmi Pyykkoe

emmipyykko.com