Omistatko tietämättäsi tämän hetken himotuimman laukun? Nämä laukut viedään nyt käsistä!

Updated: Aug 7

Näiden laukkujen arvo laski jopa satoja euroja vuosien 2015-2019 välillä. Vuoden 2020 aikana kyseisten laukkujen jälleenmyyntiarvo on noussut jopa 45-60% edellisvuosista. Kyse on tietenkin Louis Vuittonin pochetteista ja pikkulaukuista.Olin ostanut vielä vatsassa kypsyvälle tyttärelleni Vestiairesta vuoden 2003 LV Monogram Bucket Pochetten ja siihen hihnan. Maksoin tästä kombosta 440 euroa kuukausi sitten, ja laitoin sitten kuitenkin huutokauppaan Louis Vuitton -aiheiselle Facebook-kirpputorille.


Louis Vuittonin brändi toimii aivan älyttömän vaikuttavalla tavalla; Ihmiset kautta maailman hamstraavat muutaman sadan euron pochette-laukkuja LV:n kivijaloista ja nettikaupoista. Hype toimii niin, että ne myydään aina "loppuun" ja ne laitetaan saataville säännöstellysti. Ei tarvitse olla trokari tietääkseen, että kun tänä päivänä ostat LV:n mini pochetten kaupasta, tulet saamaan siitä ainakin omasi + 100 EUR takaisin, vaikka möisit sen eteenpäin välittömästi.


Tänä kesänä kaikki LV-ihmiset ovat himoinneet Multi Pochettea, minkä ovh. on 1450 EUR luokkaa, ja jälleenmyyntihinta netin kirpputorialustoilla jopa 2700 EUR. Multi Pochette sen ei kuitenkaan tarvitse olla; myös mallit kuten Eva, Favourite ja Metis - kaikissa mahdollisissa kuoseissa. Kunhan vaan on pienikokoinen LV- crossbody. Metis- laukkuja saattoi löytää vielä viime vuonna alle tonnilla, ja Evaa sekä Favouritea muutamalla satasella. Tänä kesänä jopa kuluneista Eva- ja Favourite -laukuista maksetaan mitä vaan kuudensadan ja kahdeksan sadan euron väliltä. Metiksen jälleenmyyntihinnat pyörivät 1400 EUR ja 1800 EUR välillä. Näihin LV:n second hand -hintojen muutoksiin vaikuttaa muodin lisäksi se, että Louis Vuitton nosti hintojaan kevään 2020 aikana. Nerokasta! Tällä hetkellä näille luettelemilleni laukuille on järjestetty ylikysyntä-tilanne, mikä on edesauttanut hintojen nousua ja vahvistanut ihmisten perinteistä käyttäytymismallia haluta sellaista, mitä ei helpolla saa.


Mikäli sinulta löytyy kaapistasi pochetteja ja harkitset niiden jälleenmyyntiä, niin nyt on se aika.

Monet ovat tehneet niin, että ovat ostaneet pitkiä LV:n hihnoja tai ketjuja (käytettyinä) ja liittäneet niitä erinäisiin pochetteihin. Tällaisista versioista ollaan valmiita maksamaan jopa 650 EUR riippuen pochette-mallista ja kunnosta. Mikäli sinulta löytyy kaapistasi pochetteja ja harkitset niiden jälleenmyyntiä, niin nyt on sen aika. Ennustan, että pikkulaukkubuumi laantuu vuoden loppuun mentäessä, jolloin hinnat tulevat taas menemään jonkin verran alas. Kesän loppu/ syksyn alku siis vielä loistavia jälleenmyyntihetkiä pochetteille, Evalle ja Favouritelle. Toisaalta syksyn sesongista odotettavissa oleva pikkulaukkujen etsintäpiikki syntyy jälleen pikkujoulukaudella. Silloin saatetaan etsiä tummempia "baarilaukkuja". Toki Monogram-kuosi on lähes aina haluttu.


Olin ostanut vielä vatsassa kypsyvälle tyttärelleni Vestiairesta vuoden 2003 LV Monogram Bucket Pochetten ja siihen hihnan. Maksoin tästä kombosta 440 euroa kuukausi sitten, ja laitoin sitten kuitenkin huutokauppaan Louis Vuitton -aiheiselle Facebook-kirpputorille. Setistä huudettiin 485 EUR. Ei siis mikään mieletön voittomarginaali minulle, mutta voittomarginaali olisi ollut huomattava henkilölle joka ostanut nämä tuotteet kaupasta tai silloin kun kyseisten LV-tuotteiden arvo ollut matalana.


Ostin syntymättömälle tyttärelleni myös käytettynä - tosin käyttämättömässä kunnossa olevan vuoden 2018 LV D. Ebe mini pochetten kuitteineen ja paketteineen. Alkuperäinen omistaja on maksanut tuotteesta vuonna 2018 Helsingin LV-liikkeessä 220 EUR. Minä ostin kyseisen mini pochetten 330 eurolla. Laitoin samaisen laukun testinä huutokauppaan, ja siitä huudettiin 340 EUR. Tutkimusteni perusteella Mini Pochettesta ei tällä hetkellä makseta 350 euroa enempää, mutta hinnankehitys on silti merkittävä verraten alkuperäiseen ostohintaan. Jos mini pochetteen lisäisi tällä hetkellä cross bodyksi menevän hihnan, se nostaisi toki hintaa jonkin verran. Yleisesti ottaen tässä tapauksessa olisi järkevämpää myydä LV-hihna erillään, sillä siitä saa tällä hetkellä second hand -myynnissä noin 200 EUR.


Ostin syntymättömälle tyttärelleni myös käytettynä - tosin käyttämättömässä kunnossa olevan vuoden 2018 LV D. Ebe mini pochetten kuitteineen ja paketteineen. Alkuperäinen omistaja on maksanut tuotteesta vuonna 2018 Helsingin LV-liikkeessä 220 EUR.

Lojuuko sinulla kaapissasi LV:n pochetteja, Evoja, Favoriteja tai Metiksiä? Oletko tehnyt hyviä LV-second hand löytöjä tai huomattavaa voittoa LV-laukkujen myynnillä? Paljasta se kommentteihin! <3

© 2020 by Emmi Pyykkoe

Content specialist, Marketing guru

contact@creativehki.com

 The Divine ventures of Emmi Pyykkoe

emmipyykko.com