Onko Meksikoon turvallista matkustaa pienen lapsen kanssa?

Matkustin viime syksynä Meksikoon kuukaudeksi silloin 1.5 -vuotiaan lapseni kanssa. Minulla ei ollut ennakkoon kokemusta Meksikosta. Vietimme suurimman osan ajasta kierrellen Yucatanin Niemimaata. Puolisoni tuli kateelliseksi lomakuvista ja seurasi puolentoista viikon päästä perässä. Kuittailen vieläkin siitä, kuinka sain kunnian lentää pitkän lennon kahdestaan lapsen kanssa ja käydä läpi jetlagin ennen kun Herra saapui kaapimaan kirsikat kakun päältä.

Matkalle valmistautuminen lapsen kanssa


Tällaisiin asioihin, kuten matkalle valmistautumiseen lapsen kanssa olen jännittäjä-ihmisten painajainen; Ilmoitin Yucatanilla silloin asuvalle ystävälleni, taiteilija Aleksandra Malletille, että voisin ottaa lennot viikon päähän ja viettää kuukauden Meksikossa heidän ilonaan. Sandra sanoi, että "tervetuloa" ja varasin lennot. Pakkasin lapselle SPF 50+ suojapuvut mukaan (MOLO:a myyvästä Outlet-myymälästä Helsingin Kampista löytyy ympäri vuoden). Babyzen Yoyo-rattaat kainaloon ja reppu selkään, taapero toiseen kainaloon. Niin lähdimme kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää taaperon kanssa sateisena lokakuisena aamuna.


Pitkä lentomatka taaperon kanssa


Varasin ensin peruspaikat Condorilta - yhdellä välilaskulla. Sitten kuitenkin päätin upgreidata matkustusluokan maksaen lähes viisisataa euroa ekstraa paremmasta luokasta, mikä ei kuitenkaan ollut bisnesluokka. Varasin paikan, minkä edessä oli paikka baby bassinetille eli vauvan "kehdolle", jotta saisin lapsen välillä laskettua sylistäni esimerkiksi nukkumaan. Minulla ja saksalaisilla ei koskaan kulje juttu kuin Strömsössä - lentoemäntä päätti, ettei bassinetia saa käyttää juuri sillä lennolla. Siispä istuin surkealla (ja ylihintaisella!) keskipaikalla lapsi sylissä, kuin silli purkissa. Kävi myös sääliksi vieressäni istuvia matkustajia, jotka hekin olivat maksaneet ekstraa paremmista paikoista. Näin ollen en voi missään nimessä suositella Condor Airlinesiä pienen lapsen kanssa matkustettaessa.


Mitä ottaa huomioon matkustettaessa Meksikoon taaperon kanssa


Pankkikorttiongelma


Liittyen huolettomuuteeni; Kokeneena matkustajana tein klassisen virheen ja otin sitten vain yhden pankkikortin mukaan matkalle - mikä sattui olemaan vieläpä Nordean Visa Electron. Kyseiselle pankille olisi pitänyt ilmoittaa Meksikon matkasta ennen matkaa. Toisin sanoen, vasta paikan päällä Cancunissa huomasin, etten pysty maksaa kortilla, enkä myöskään nostamaan rahaa. Minulla oli kolmesataa euroa käteistä ja sillä oli tarkoitus yöpyä yksi yö mukavassa, Jenkki-hintaisessa hotellissa ja matkustaa seuraavana päivänä taksilla 4.5 tunnin matka Cancunista Meridaan. Hotelliyömme maksoi jotain kaksisataa euroa ja onneksi se sisälsi kaikki ruuat. Taksi lentokentältä hotellille taisi maksaa lähemmäs viisikymmentä euroa. Sitten piti vielä neuvotella siitä 4.5 tunnin taksikyydistä... Onneksi ystäväni oli Meridan päädyssä maksamassa taksimatkamme.

Kantoreppu


Epic fail tapahtui jo lentomatkalla; olin jo aikapäivää sitten myynyt kaikki kantoreppumme Tula:sta Baby Björniin, ja lapsemme ei koskaan innostunut niistä. No, tällä matkalla matkustettaessa kahdestaan pitkällä lennolla hyperaktiivisen taaperon kanssa ilman apukäsiä tai omaa paikkaa taaperolle, olisi reppu mukavoittanut matkustamista huomattavasti.


Meridassa lapsen kanssa


Merida on turvallisuusluokitukseltaan yksi maailman turvallisimmista kolkista. Siellä ei tarvitse miettiä Narcos-tyyppisiä konfrontaatioita. Muutenkin - uskon, että mikäli ei itse käsittele huumeita käyttäjän tai myyjän ominaisuudessa, saati puutu muiden ihmisten asioihin - silloin voi matkustaa melko turvallisesti, en nyt voi sanoa että "melkein missä vaan", mutta sellaisillakin alueilla, joita eivät matkaoppaat heti suosittele. Toki Merida ei ole yksi näistä.

Meridan kahvilat, ravintolat ja design mykistivät minut. Kaikki on tuoretta, tyylikästä ja kaunista. Olin jostain syystä ajatellut vain varvastossuja ja perus simppeliä meininkiä. Simppeliä se olikin - sillä kaikki mitä söin ja join oli luomua ja lähituotantoa.Jos päivän suosikkiateriasi on aamiainen, Merida on place to be. Myös gluteeniton ruokailu Meridassa on helppoa - tosin itse en sellaista noudattanut.


Merida on super helppo lapsen kanssa. Ja kuten kulttuurissa on tapana - kaikkialla ollaan todella lapsiystävällisiä. Ravintoloihin ja muualle ovat aina lapset tervetulleita, ja lasten viihtyvyyttä on ajateltu enemmän kuin Pohjois-Euroopassa (tämä nyt ei tullut kenellekään yllätyksenä).


Toki meidän kokemuksemme oli siinä mielessä uniikki, että asuimme henkilöiden kanssa jotka itse asuivat Meridassa. Sanoisin, että lomamatkalle ilman paikallisia ystäviä, on ainakin ehdotonta vuokrata auto. Julkisilla tai kävellen Meridassa ei liikuta paikasta toiseen. Toki myös taksit ja kyytisovellukset ovat todella edullisia.Jos lapseltani kysyttäisiin, niin hän olisi varmasti halunnut muuttaa Meridaan. Ystäväperheemme ihanat nannyt kohtelivat poikia kuin kuninkaita, oli lämmin kokoajan ja joka päivä pääsi uimaan pihan uima-altaaseen. Toki ulkoleikkipuistot olivat hieman erilaisia ja niitä ei paikalliset käyttäneet päivisin polttavan kuumuuden vuoksi. Sen sijaan Meridasta löytyi huippuluokkaisia sisäleikkipuistoja ja viihtyisiä leikkitiloja, joissa oli usein myös vanhempien makuun sopivat kahvilatarjoilut. Moni sisäleikkipaikka on huipputyylikäs ja puhdas. Todella erityylisiä, kuin vaikkapa HopLop.

Vierailimme Meridan alueella myös useissa upeissa Hosiendoissa, rakastuimme Yucatanin alueen luontoon upeine Cenoteineen ja rantoineen, matkustimme muun muassa Tulumiin ja Holboxiin, sekä koimme El Dia Dos Muertos -juhlan eli Elävien Kuolleiden -juhlan. Jottei postauksesta tulisi tuhottoman pitkä, aion kirjoittaa näistä aiheista intensiivisemmin erillisissä postauksissa.
Oletko sä käynyt Meksikossa lapsen kanssa tai yksin? Oletko suunnitellut matkaa Meksikoon?

© 2020 by Emmi Pyykkoe

Content specialist, Marketing guru

contact@creativehki.com

 The Divine ventures of Emmi Pyykkoe

emmipyykko.com