Onko Zadaa-sovellus paras käytettyjen vaatteiden myyntipaikka?

Multa kysytään viikoittain, missä kannattaa myydä omat käytetyt vaatteensa ja kenkänsä. Vastaus ei ole niin yksiselitteinen. Mulla kun ei ole muuta kuin aikaa, niin aloin muutama viikko sitten jakamaan insta-tililläni 2nd hand myynti (ja osto-) vinkkejä syväluotaavien analyysien saattelemana. Tässä postauksessa arvosteluni käyttämästäni Zadaa-kirppissovelluksesta.

Zadaa-sovelluksen plussat


+ Kohtuullinen provisio

+ helppo lähetys (vastaanottaja maksaa, pakkaat tuotteen vaikka muovipussiin, teippaat kiinni kunnolla, kirjoitat numerokoodin kylkeen ja viet R-kioskille)

+ Ei rahojen käsittelyä, rahat siirtyvät automaattisesti tilille lyhyellä viivellä

+ Ei FB-kirppiksiltä tuttua YV/AV rumbaa

+ Sovelluksen UI ja UX nykyään suhteellisen miellyttävät käyttää. Joitain bugeja vielä 5v jälkeen.


Mitä myydä Zadaassa vuonna 2020 ja mihin hintaan?


  • Marimekko kangaskassit (kyllä, ne ilmaiskassit!) viedään käsistä hintahaarukalla 20-25 EUR. Näille laitan aina 25 EUR, jonka jälkeen joku ehdottaa kahtakymppiä ja kassi kuin kassi tulee myydyksi muutamassa päivässä.


  • Kaikki perus brändit, kuten Gant, Tommy Hilfiger ja Lacoste myyvät Zadaan kautta paremmin kuin esimerikiksi Relovessa tai Helsingin keskustan FB-ryhmissä. Ne ovat suositumpia Helsingin ulkopuolella. Sopiva hinta tällaisille käytetyille (semi)brändeille on 12 EUR per paita, mikäli haluaa saada tavaran liikkumaan.


  • LEVI'S denimit, etenkin 501's menevät edelleen. Zadaassa kulkevat parhaiten tuumakoot 33:een asti. Mikäli haluaa tuotteen kulkemaan Zadaassa, on hinta pidettävä maltillisena. Max. 15 EUR. Vestiairessa taas Leviksen samasta mallista maksetaan jopa 30 EUR. Siellä sitten provisio korkeampi, ja yhdistettynä Vestiairen pakettien vaatimaan työhön, on voittomarginaali mitätön verrattuna Zadaahan.


  • Zadaassa kulkee parhaiten kaikki alle 20 EUR tuotteet. Kalliimmat ja high Fashion - mitä sitäkin sovelluksesta löytyy, ei niinkään kulje Zadaan kautta. Paras myyntialusta highfashionille on muualla.


Kannattaa pitää mielessä hinnoittelussa yleisen hinnoittelun lisäksi aina se, kuinka paljon itse olisit valmis maksamaan tuotteesta X postikuluineen.


VINKKI OSTAJILLE: Olen tehnyt satunnaisesti hyviä, edullisia löytöjä Ks. sovelluksen kautta mm. viimeisimpänä Bottega Venetalta ja Gannilta. Zadaalla myös usein kampanjoita, joissa esimerkiksi postit Tanskasta ostettuihin tuotteisiin maksutta. Kannattaa siis käydä väijymässä, mikäli kiinnostaa.


Tästä koodi, jolla ensimmäiset postit ilmaiseksi: https://zadaa.co/promocode/EL9730


Kiinnostaako kuulla lisää vinkkejä? Mikäli vastaat kyllä, niin saamasi pitää.

© 2020 by Emmi Pyykkoe

Content specialist, Marketing guru

contact@creativehki.com

 The Divine ventures of Emmi Pyykkoe

emmipyykko.com