Parhaat lastenvaunut vuonna 2020?

Vuonna 2018 etsin viimeksi vastasyntyneen tarpeisiin sopivia vaunuja. Tällöin päädyimme Bugaboo Fox Stellar -malliin Vaunuaitasta, mikä oli kerrassaan huippuvalinta. Tällä kertaa etsinkin lähtökohtaisesti vaunuja, mitkä palvelisivat kahden pienen lapsen perheen tarpeita. Aloin etsimään silmääni miellyttäviä tuplavaunuja. Ja kuinkas sitten kävikään...Olen tuskaillut tämän vaunuasian kanssa jo rehellisesti sanoen siitä alkaen, kun sain tietää olevani jälleen raskaana. Huomasin hyvin nopeasti, että markkinoilta ei löydy sellaisia tuplavaunuja, mitkä miellyttävät silmääni tai toimivat kuten toivoisin. Joko niiden design ei miellytä, vauvan vaunukoppaa ei saa yläpuolelle ja taaperon istuinta kasvot menosuuntaan alapuolelle, tai niiden materiaalit näyttävät halvoilta.


Poikani on tyttäreni syntyessä jo 2.5 -vuotias. Syyt, miksi etsin lähtökohtaisesti tuplavaunuja olivat, että poikani tykkää nukkua päiväunet rattaissa viikonloppuisin päiväkodin ollessa kiinni. Ja kuljemme lähes ainoastaan kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä, joten turvallisin vaihtoehto on kytkeä kumpikin lapsi mukavasti kiinni silloin kun matkustetaan vaikkapa tunnin matka toiselle puolen kaupunkia.


  • Bugaboo Donkey 3 - Donkey-rattaiden design ei miellytä silmääni. Ne ovat yksinkertaisesti susirumat ja laivamaiset. Näistä mainittakoon, että näissä on mahdollisesti jopa paras jälleenmyyntiarvo tällä hetkellä. Ennustan, että Bugaboon brändi tulee menemään kokonaan pois vaunumuodista seuraavan 1.5 vuoden aikana.


  • Uppa Baby Vista V2 - Istuimia ei saa asetettua kuten haluaisin ne asettaa, ja materiaalit tuntuvat jotenkin halvoilta. Brändi ei yksinkertaisesti miellytä, eikä design ole minua varten.


  • Nuna Grow - Ihan kiva design, mutta näissä toinen lapsista joutuisi matkustamaan maan tasalla. Ja "ihan kiva" ei koskaan riitä minulle. Nunassa suosin muita tuotteita, kuten Nuna Leaf Grow -sitteriä


  • Silver Cross Wave 3 - Omaan silmääni markkinoiden miellyttävin design tuplavaunuissa, ja istuimetkin saa positioitua kuten haluan. Brändi on old school ja arvostettu maailmalla. Mutta Suomessa tämän brändin jälleenmyyntiarvo olematon, ja tämä todella basic.


Mitkä rattaat ostan taaperolle ja vauvalle?


Suomalaisten suosiossa olevat Emmaljungat ja Britaxit eivät olleet vaihtoehdoissani. Brändit eivät yksinkertaisesti miellytä minua. Pyörittelin ylläolevien neljän vaihtoehdon kanssa kuukausia tietäen, että vaunut mitkä ihan oikeasti haluaisin ostaa (mikäli ei tarvitsisi miettiä tuplarattaita), olisivat Cybex Priam -yhdistelmävaunut. Olin jo tähän päivään mennessä päättänyt, että ostan Silver Crossin Wavet meille viikonloppuvaunuiksi ja Cybexin Priamit sitten kokopäiväiseen käyttöön vauvan kanssa. Kunnes muistin, että meillähän on tuossa kotioven edessä rapussa jo jättimäiset Thule Chariot Sport -rattaat (Olleet aivan super hyvät nyt kesällä kun ollaan tehty retkiä ympäri PK-Seutua!), sekä Babyzen Yoyo 2 -rattaat (Air France -kankaalla tietenkin). Bugaboo Fox Stellarit jo möin eteenpäin, kun emme sillä tavalla tarvinneet niitä enää.

No, siinähän kävi niin että mennessäni Helsingin Stockmann -tavaratalon Lastenturvaan jälleen kerran arpomaan valintaani, hiffasin että en minä mitään tuplavaunuja aio ostaa. Ostan haluamani Rose Gold Cybex Priam -rattaat. Sitten seurasi vielä arpominen kankaiden suhteen. Arvoin Karolina Kurkovin editionin ja beigen Ferrari -editionin väliltä. Tässä vaiheessa olin saanut puolisoni raahattua mukaan Stockalle, ja hänen reaktionsa Kurkovin designiin oli sen verran voimakas, että päädyin beigeen Ferrari-editioniin. Ajattelin kuitenkin salaa ostaa ne Kurkovin kankaat lisäksi ja vaihtaa sitten, kun pelkistetty Ferrari-kuosi alkaa tökkimään. Tiedän varsin hyvin, että musta runko olisi tyylikkäämpi kuin Rose Gold. Mutta sisäinen harakkani tahtoo Rose Goldia elämäänsä, joten sillä mennään. Lisäksi meille tulee Cybexin Ferrari -editionin turvakaukalo.

Ratkaisin "double troublen" sillä, että ostan toiset Babyzen Yoyo 2 -rattaat Air France -kankaisella vauvapaketilla, ja hommaan rattaisiin sellaisen klipsin, millä kahdet Babyzenit saa yhteen. Klipsi täytyy kaiketi tilata Kiinasta.Olen muutenkin kesän aikana hankkinut kaiken valmiiksi syysvauvaa varten. Toisen kanssa sitä osaa jo katsoa, mitä ihan oikeasti tarvitsee ja haluaa. Lisäksi osasin välttää äitiyspakkauksen tällä kertaa; upeaa, että meillä on mahdollisuus äitiyspakkaukseen. Meille sen sisältö osoittautui ongelmalliseksi kun yksikään sen sisältämä tuote ei tullut käyttöön, ja kukaan ei halunnut tuotteita lahjaksi. Yllätys sinänsä, kun kaikilla on ne. Jokatapauksessa, vastaanotin 170 EUR kelalta, ja sijoitan summan Ruskovillan upeisiin vauvanvaatteisiin. Niitäkin saa Lastenturva:sta. Tykkään asioida nimenomaan Stockan Lastenturvassa, koska saan sieltä ihan aina aivan äärettömän loistavaa, henkilökohtaista ja asiantuntevaa palvelua. (HUOM! Tämä ei ole yhteistyöpostaus!)


Ajattelin kirjoittaa seuraavaksi postauksen, missä listaan suosikki-vauvantarvikkeeni. Lisäksi pohdin, että olisi kivaa kirjoittaa lastenhuoneen sisustuksesta.


Mitkä vaunut sinä valitsit vuonna 2020? Tuliko teille Äitiyspakkaus?

© 2020 by Emmi Pyykkoe

Content specialist, Marketing guru

contact@creativehki.com

 The Divine ventures of Emmi Pyykkoe

emmipyykko.com