Pari sanaa kiertolaiselämästä...

Eräs ennustaja kerran pysähtyi luokseni kadulla ja sanoi muun muassa: "Sinä tyttö matkustat paljon. Vaikka muut sanoisivat mitä, niin älä pysähdy. Matkustelu on se asia, mistä sä saat energiaa. Se on sun juttus. Jatka sitä niin kaikki menee ihan ok." Tämän mystisen rouvan tapaaminen Albertinkadulla sinä juhannuksena on yksi elämäni hienoimmista hetkistä, vaikkakin samaa aikaa elin yhtä elämäni koettelevimmista ajanjaksoista.Kreuzbergissä, Berliinissä 2015

Kirjoitin näin elämästäni vuonna 2015, 25-vuotiaana: "Rouvan sanat unohtuivat ajan kuluessa. Viime keväänä päätin aikuistua ja "asettua aloilleni". Vuokrasin yksin tilavan kaksikerroksisen kattohuoneiston saunalla Etu-Töölöstä, minkä hamstrasin täyteen huonekaluja. Huostaanotin myös kotia tarvitsevan koiranpennun. Ihan vaan jottei mulla olisi varaa matkustelulle. Ahdistuin. Tuo henkilö ei ole minä. 

Tämän syksyn aikana olen hankkiutunut eroon ajatuksesta "rauhoittaa elämäntyyliäni". Elämäntyylissäni ei ollut mitään vikaa. Matkustelu ei ole synti. En ole ikinä istunut mihinkään muottiin, miksi yritin muokata itsestäni tasapaksua nine-to-five- tyyppiä tälläkään kertaa? 

Möin huonekaluni, irtisanoin vuokrasopimukseni ja otin uuden asunnon, pienen yksiön kolmen kuukauden sopimuksella, minne haluan vain mun vaatteet ja matkalaukut - sekä hyvän paikan nukkua. Meinasin olla Suomessa vuoden loppuun asti, mutta en mä vaan pystynyt. Päätin palata sinne, missä viimeksi tunsin olevani kotona. 

Täällä mä nyt taas olen, Kreuzbergissä Berliinissä. Viimeisen 24 tunnin aikana olen tavannut upeita uusia tuttavuuksia, sekä nähnyt vanhaa ja vähemmän vanhoja, mutta sitäkin upeampia ystäviä. 

Kahliutuessani yhteen paikkaan liian pitkäksi aikaa, koko olemukseni muuttuu. Tunnen olevani kuin villieläin häkissä. Luovuuteni kärsii ja lakkaan nauramasta. 

Tämä elämäntapa sopii mulle, tietynlainen kiertolaisuus. Se pitää mun fokuksen kiinni vaivalla rakentamani elämän ylläpitämisessä ja uusien ideoiden syntymisessä. Mahdollisuus tehdä rakastamaasi työtä missä ikinä tahdot. Se on sellainen rikkaus, mistä olen ikuisesti kiitollinen ja toivon että se pysyy."Nyt, 29-vuotiaana elämäni on muuttunut pysyvästi. Minusta tuli nimittäin tänä vuonna äiti. 25-Vuotias minä ei olisi arvannutkaan, kuinka nopeasti kaikki muuttuu.

Nyt, 29-vuotiaana elämäni on muuttunut pysyvästi. Minusta tuli nimittäin tänä vuonna äiti. 25-Vuotias minä ei olisi arvannutkaan, kuinka nopeasti kaikki muuttuu. Kuluneiden vuosien aikana olen ehtinyt kokemaan ja matkustelemaan enemmän kun osasin kuvitellakaan. Lisäksi olen asunut Romaniassa, Espanjassa, Belgiassa ja Britanniassa. Vuonna 2016 muuttaessani Lontooseen, minusta tuli äitipuoli teini-ikäiselle lapselle. Tänä vuonna lapsen syntymän johdosta menimme naimisiin. Nyt asumme vanhalla arvoalueella Helsingissä ja haaveilen siitä, että jonain päivänä pääsen käymään yksin vessassa.


"Mun mielestä on ihana, kun pääsee joka ilta omaan sänkyyn eikä tarvitse manata AirBnb-asunnon tai hotellin paskaa patjaa saati tutkia sen kuntoa."

Lapsi oli minulle tietoinen valinta. Olen aina tiennyt haluavani äidiksi, ja kesällä 2017 ollessani 28-vuotias, tiesin että on oikea hetki tulla raskaaksi. Nyt joku mahdollisesti odottaa sanaa 'mutta'... sitä sanaa ei tule, sillä niin hauskaa kun kiertolaiselämä onkin, on se myös rankkaa. Koti ei ole vain siellä missä sydän on. Mun mielestä on ihana, kun pääsee joka ilta omaan sänkyyn eikä tarvitse manata AirBnb-asunnon tai hotellin paskaa patjaa saati tutkia sen kuntoa. Nautin kun mun koti on sisustettu mun silmää miellyttäväksi, kodistani avautuu maisema josta minä eniten tykkään. Ehkä kiertolaissieluille ei voisi pysyvässä lokaatiossa mikään muu maisema parhaiten sopia, kun esteetön merimaisema ja neljä vuodenaikaa; maisema on valehtelematta joka päivä erilainen.

Meillä oli mahdollisuus jäädä Lontooseen lapsen kanssa - tai minne ikinä haluammekaan. Valitsimme Helsingin, koska mielestäni Helsinki on paras paikka maailmassa kasvattaa kahden Suomalaisen vanhemman lapsi. Mulle on tärkeää, että lapseni saa selkeät juuret ja oppii ensimmäisenä kielenään vahvan Suomenkielen pystyäkseen leikittelemään kielellä natiivisti. Jos olisimme alkaneet kasvattamaan lasta vaikka Lontoossa, olisi Suomenkieli jäänyt vajavaiseksi sekä myöhemmällä iällä olisi kovin haastavaa ja väärin lasta kohtaan viedä häntä pois ympäristöstä, minkä hän mieltää kodiksi. Mun mielestä on ihana ajatella, että kohta lapseni pääsee päiväkotiin muiden lasten kanssa ja oppii leikkimään Suomenkielellä. Tämä oli asia, mikä vaivasi mua koko viime vuoden pallotellessamme maavalintojen kanssa. Vielä tänä syksynä mieheni sai minut ylipuhuttua muutosta Malagaan, ja sinne lähdimmekin kahdeksi kuukaudeksi. Salaa mieheltäni katselin jatkuvasti asuntoja Helsingistä. Kuinkas sitten kävikään...

PS. Postauksia Malagasta luvassa!


#Lontoo #Helsinki #Malaga

© 2020 by Emmi Pyykkoe

Content specialist, Marketing guru

contact@creativehki.com

 The Divine ventures of Emmi Pyykkoe

emmipyykko.com