SUHTEENI BERLIINIIN

Updated: Aug 31, 2019

Vierailin Berliinissä ensimmäisen kerran vuonna 2013 jouluna erään blogi- ja mediamaailmasta tutun kaverini kanssa. Tämä epäonninen reissu ei vakuuttanut minua Berliinistä. En silloin vielä tiennyt, että Berliinille on elämässäni muita suunnitelmia.Vierailin Berlinissä ensimmäisen kerran vuonna 2013 jouluna erään blogi- ja mediamaailmasta tutun kaverini kanssa. Tämä epäonninen reissu ei vakuuttanut minua Berliinistä. En silloin vielä tiennyt, että Berliinille on elämässäni muita suunnitelmia.

Siirryimme vuoteen 2014 ja olin työmatkalla Berliinissä, missä vuosien jälkeen tapasin erään Turkulaissyntyisen nelikymppisen valokuvaajan rentun. Tästä syntyi mielenkiintoni Berliiniä kohtaan.


Olimme tutustuneet aikoinaan Tallinnassa ja välillämme ei koskaan ollut mitään kaverisuhdetta enempää. Valokuvaaja oli pitkä ja komea, hauskakin vielä. Mikä parasta - en etsinyt tuolloin mitään sen vakavampaa ja tiesin että suhteemme pysyisi kaveritasolla. Nautin suunnattomasti kyseisen henkilön seurasta; dokasimme ympäri Berliiniä, jauhoimme paskaa, valitimme elämästä ja nauroimme. Aloin käymään Berliinissä säännöllisesti vuosien 2014 ja 2015 aikana. Määrittelemätön kaverisuhteemme toimi myös osaltaan terapiamuotonani tuolloin kokemalleni konkurssille. Kreuzbergissä oli hyvä hengittää. Siellä vallitsi silloin kaipaamani energia.


“Määrittelemätön kaverisuhteemme toimi myös osaltaan terapiamuotonani tuolloin kokemalleni konkurssille. Kreuzbergissä oli hyvä hengittää. Siellä vallitsi silloin kaipaamani energia.”


Aloin käymään Berliinissä säännöllisesti vuosien 2014 ja 2015 aikana.

Kaverisuhteemme kariutui valokuvaajamiehen moniulotteisiin naisseikkailuihin, joihin minut vedettiin tahtomattani mukaan. Päätin, että oli parempi vetäytyä takavasemmalle ja antaa kaverini hoitaa itse 'tyttöystävä joka satamassa' -tyyppinen tilanteensa, kun jokainen tyttöystävä päätti samanaikaisesti suunnata Kreuzbergiin eräs kaunis elokuinen päivä. Saatoin olla tässäkin tilanteessa liian rehellinen. Samalla opin, että joskus on hyvä vaikka esittää mykkää, kun vihainen nainen alkaa tenttaamaan vastauksia kysymyksiinsä. Toisaalta, maailmassa on erityinen paikka naisille jotka eivät auta toisiaan.Berliini oli toinen kotini vuosien 2014-2015 aikana.

Näihin vuosiin mahtuu paljon lämpimiä muistoja Berliinistä, joihin lukeutuu varsin random-kokoonpano ihmisiä. Kuten Pepe Willberg.

SAMA KAUPUNKI, ERI ENERGIA


Muutamia vuosia myöhemmin havahduin siihen, että suhteeni Berliiniin on muuttunut; Kävelylenkki Kreuzbergissä työmatkalla ollessani ei tuntunut enää samalta kuin 'silloin'.

Silloin ymmärsin jälleen kerran, että samasta kaupungista voi nauttia eri tavoin elämän eri vaiheissa. Vuosina 2014 ja 2015 Berliini oli mulle paikka vapautua ja nollata. Vuosien 2017 ja 2018 ajan se taas oli mulle 'pakollinen paha' kiertäessäni IT-alan tapahtumia työn puolesta. Budjasimme IBIS Budget -hotellissa ja ruokailimme puvut päällä paikallisella kebab-kiskalla. Se siitä boheemin taiteilijaelämän illuusiosta. Kokeiltuani kaikenlaista elämää, itselleni sopii parhaiten se tasapaksu 'mutsilaiffi'.


"Silloin ymmärsin jälleen kerran, että samasta kaupungista voi nauttia eri tavoin elämän eri vaiheissa."


Berliini 2017

Berliini 2017

#Berliini #Berlin

CONTACT

© 2020 by Emmi Pyykkoe

Content specialist, Marketing guru

contact@creativehki.com

 The Divine ventures of Emmi Pyykkoe

emmipyykko.com