Terveelliset sormiruoka-jälkiruuat vauvoille ja taaperoille: Jäätelöleivät

Suklaa-minttu jäätelö suklaavohvelilla tarjoiltuna. Kyllä, luit oikein. Voiko jäätelö ja leipä tosiaan olla terveellistä? Tässä reseptissä yhdistyy monta suosikkiani: piparminttu, suklaa, kookosmaito ja pähkinät. Kookosmaito tekee jäätelöstä maidottoman.

Resepti 6 kpl


Valmistusaika 35 min + jäädytys + asettelu + pehmeytys


Tarvitset jäätelön valmistukseen


- 2 tippaa piparminttuekstraktia

- 1 teelusikallinen vihreää superfood-jauhetta.

- 115g Cashew-pähkinöitä

- 3 mintunlehteä

- 200ml kookosmaitoa

- 2 ruokalusikallista xylitolia

- 3 ruokalusikallista kaakaonibsejä


Tarvitset vohveleiden valmistukseen


- 150g tummaa suklaata

- 2 ruokalusikallista xylitolia

- 1 ruokalusikallinen kookosöljyä

- 60g paloiteltuja pähkinöitä


Valmistus


1. Laita kaikki ainekset jäätelöä varten - paitsi kaakaonibsit - blenderiin ja blendaa täydellä teholla kunnes sekoitus on täysin tasainen ja pehmeä. Lisää kaakaonibsit.


2. Kaada seos kuuteen pieneen annosvuokaan ja jäädytä kunnes jäätynyt - suunnilleen neljä tuntia tai yön yli.


3. Vohveleiden tekoon; sulata suklaa pannulla tai kattilassa makeutusaineen ja kookosöljyn kanssa, sitten sekoita pähkinöiden kanssa. Käytä lusikkaa apuna tehdäksesi 12 kpl ympyränmuotoista 'möykkyä' leivinpaperille - ympyröiden tulisi olla suunnilleen samankokoisia kun jäätelön annosvuuat. Anna seoksen asettua n. kahden tunnin ajan.


4. Poista jäätelö muoteista, ja aseta jokainen vohvelin päälle, minkä jälkeen kasaa toinen vohveli kanneksi. Jätä sulamaan viideksitoista minuutiksi ennen tarjoilua, jotta jäätelö sulaa hieman.+ Terveysvaikutukset


Vihreät superfoodjauheet kuten Chlorella, Spirulina, Vehnänoras ja Ohran oras sisältävät runsaasti khlorofylliä, aminohappoja ja koko kirjon vitamiineja sekä mineraaleja lasten ravitsemiseen ja heidän energiatasapainonsa ylläpitoon. Jauheet ovat loistava lisä lapsen ruokavalioon, etenkin jos olet huolissasi etteivät he saa tarpeeksi vihreitä kasviksia, heidän energiatasonsa on alhainen tai ruokahalu on huono.


© 2020 by Emmi Pyykkoe

Content specialist, Marketing guru

contact@creativehki.com

 The Divine ventures of Emmi Pyykkoe

emmipyykko.com