Terveelliset sormiruoka-jälkiruuat vauvoille ja taaperoille: mangomehujää


Vältelläänkö teidänkin perheessä makeita jälkiruokia ja välipaloja? Olisiko kuitenkin joskus kiva tarjota jotain herkkuja minityypeille - mutta terveellisiä sellaisia? Tässä postauksessa esittelen yhden suosikki-sormiruokajälkiruokareseptini vauvoille ja taaperoille.Miltä kuulostaa sitruunajuustokakku, jäätelöleipä tai mangomehujää? -Ei kovin terveelliseltä, moni voisi sanoa. Kaikki jakamani reseptit sisältävät hedelmiä, täysjyvää, pähkinöitä ja siemeniä ja vain luontaisia sokereita. Jotta pienokaistemme verensokeritasot pysyvät balanssissa, suurin osa resepteistä sisältää runsaasti proteiinia. Noniin, aloitetaanpas kuitenkin Mango-Mehujäästä!


Trooppiset Mangot ovat luontaisesti makeita ja sisältävät runsaasti ravintoaineita, pitäen lapsemme terveinä. Tämä helppo hedelmäinen mehujää on helppo tapa boostata lapsen vitamiiniensaantia, sekä pitää lapsi nesteytettynä kuumana päivänä. Vastoin kauppojen tarjoamia mehujäitä - itsetehtyyn mehujäähän ei tarvitse lisätä makeutusaineita - yksinkertaisesti 100% hedelmää!


Tarvitset vain:


- 2 Appelsiinia

- 1 Suuri mango, kuorittuna ja leikattuna paloiksi


Ohje (4-6 kpl)

Valmistusaika 10 minuuttia + jäätymisprosessi

Säilyvyys: pakastimessa yhden kuukauden


1. Mehusta appelsiinit ja kaada mehu blenderiin. Lisää mango ja blendaa, kunnes lopputulos on tasainen.


2. Kaada seos neljään tai kuuteen mehujäämuottiin, riippuen koosta, ja laita pakastimeen kunnes seos on jäätynyt. Tämä vie 3-4 tuntia tai yön yli.+ Mangon Terveysvaikutukset


Mangot sisältävät runsaasti antioksidantteja, mukaanlukien C-, E-vitamiinit ja Beetakaroteeni, mikä on tärkeä kehon suojaamiseksi vapailta radikaaleilta ja immuunijärjestelmän suojelemiseksi. Mangot voivat edistää ruuansulatuskanavien hyvinvointia ja helpottaa ummetusta, sillä niissä on paljon vettä ja liukenevia kuituja. Beetakaroteeni auttaa myös neutralisoimaan UV-säteilyn vahingollisia vaikutuksia - siksi sitä suositellaan nautittavaksi enenevissä määrin kesällä tai vähintään kaksi viikkoa ennen aurinkolomaa.


+ HUOMIO! Itsetehdyt mehujäät sopivat myös mammoille, kun lisäät seokseen tilkan vettä väkevämpää. Ethän kuitenkaan säilytä lasten mehujäitä samassa pakastimessa, ettei mene puurot ja vellit sekaisin niin sanotusti.


<a href="https://www.bloglovin.com/blog/20602215/?claim=nctg9nusg39">Follow my blog with Bloglovin</a>

© 2020 by Emmi Pyykkoe

Content specialist, Marketing guru

contact@creativehki.com

 The Divine ventures of Emmi Pyykkoe

emmipyykko.com