TINDER-TREFFIT BEIRUTIIN

Ollessani sinkku, käytin ahkerasti Tinderiä. Tinder ei vielä tuolloin -ainakaan omassa Emmi-maailmassani ollut pelkkä panosovellus. Asuin kylässä nimeltä Helsinki, ja kun kavereiden exät eivät kiinnostelleet, päädyin hakeutumaan ulkomaalaisten miesten seuraan. Kerroin aiemmassa postauksessani suhteestani Dubaihin. Palataksemme ajassa vuoteen 2015 ja joulukuu, jälleen kerran olin bookannut lennot Dubaihin jouluksi. Kaivaten keskustelukumppania, turhauduttuani Dubain meininkeihin, päädyin sopimaan Tinder-treffit Beirutiin. Olimme keskustelleet miehen kanssa muutaman viikon sovelluksen välityksellä, ja niillä perustein uskalsin luottavaisin mielin olettaa, ettei kyseessä ole Hezbollahin tai Isiksen jäsen, vaan ihan perus-arkkitehti Beirutista. Kuinkas sitten kävikään..Internazionale, Beirut

Siitä huolimatta, että Dubai-ystäväni pyrkivät parhaansa mukaan kääntämään päätäni aikeistani mennä tapaamaan itselleni täysin tuntematonta miestä Beirutiin, valitsin halvimmat lennot mitä suinkin löysin Abu Dhabista - painuin sinne muutamaksi illaksi juhlimaan siellä asuvan ystäväni kanssa. Nuo lennot olivat totta tosiaan puolet halvempia kun vastaavat. Syy oli varmaankin se, että reitti kulki Syyrian yli.


“Nuo lennot olivat totta tosiaan puolet halvempia kun vastaavat. Syy oli varmaankin se, että reitti kulki Syyrian yli.”

Saapuessani Beirutin lentokentälle oli alkuilta. Lentokenttä oli kolkko ja tyhjä. Rajavartija katsoi minua suoraan silmiin ja tivasi, mitä teen Beirutissa ja miksi matkustan yksin? Tunsin kuplivaa jännitystä vatsani pohjalla. Kyse ei ollut ilmavaivoista. Vastasin tyynesti: "Tulen tapaamaan ystäviäni". Mies iski leiman passiini ja seikkailu sai alkaa.


Ensikohtaaminen


Yritin löytää Wi-Fiä turhaan. Sain dataroamin toimimaan ja Tinder-deittini sai minuun yhteyden pyytäen minua tulemaan parkkihalliin. Silloin kävi mielessä, että nyt saattaa käydä ohraset niin sanotusti. Ajatus kiehtoi minua liikaa, joten suuntasin epämääräisennäköisiä portaita kohti jälleen kerran - tyhjää parkkihallia. Valot sammuivat ja syttyivät taas uudestaan, aivan kuten kauhuleffoissa. Näin edessäni tumman ja karvaisen, möhömahaisen pikkumiehen - siis lyhyen ihmisen pikkuautonsa edessä. Kaikella kunnioituksella lyhyitä ihmisiä kohtaan - olin saanut kuvista käsityksen, että tapaan kaksimetrisen, raamikkaan adoniksen. Ajattelin edelleen, että tämä tempaukseni saattoi mennä hieman yli. Päätin kuitenkin hypätä seikkailuun ja olla lähettämättä hyvästelyviestejä perheelleni.

Suuntasimme autolla kohti Beirutin keskustaa. Näky oli jotain sellaista, mitä en ole nähnyt edes pommitusten jälkeensä jättämän vaurioituneen infrastruktuurin Belgradissa. Samalla todella kaunista, pelottavaa ja surullista. Joku paikassa kiehtoi minua kokoajan enemmän.

Mies pysäköi auton yhdelle Beirutin lukuisista pikkukujista. Hän kertoi, että mennään pubiin moikkaamaan hänen ystäviään. Oli pimeää ja satoi kaatamalla. Näin edessäni oven, mikä näytti enemmän joltain Homeland-sarjasta tutulta salaisen palvelun kidutusluolan ovelta. Ajattelin, että kuolenko nyt vai tunnin kuluttua? Herrasmiehenä tuo pieni, möhömahainen mies avasi minulle oven. Oven takaa paljastui yksi upeimmista pubeista jossa olen ikinä käynyt. Selvisi, että arkkitehtinä työskentelevä Tinder-deittini on bykannut suurimman osan Beirutin kuppiloista. Hänen ystävänsä, Ivalossa paljon aikaansa viettävä herrasmies, on pitänyt huolen siitä että jokaisesta ravintolasta löytyy Suomalaisen Genelecin äänentoisto.


Se kaikkein kiusallisin hetki


Hauskan pubi-illan jälkeen oli aika suunnata miehen kotiin, missä minun oli määrä asua Beirutissa oleskeluni ajan; mies asui vuorilla, korkeassa rakennuksessa aivan jonkun vuoren huipulla mistä näki koko Beirutin. Arkkitehtimiehen asunto oli boheemi ja rustiikkinen. Fanaattisena kokkina hänellä oli suuret pakastimet ja jääkaapit täynnä erilaisia lihoja, juustoja ja herkkuja. Hänen viini-, viski- ja brändikokoelmansa oli varsin vaikuttava. Koko huoneiston kattoi terassi, mistä pystyi ihastelemaan auringon liikehdintää kaikista ilmansuunnista. Edessäni näkyi meri ja vuoret. Näky oli silmiä hivelevä. Silti en pystynyt ajattelemaan muuta, kun että kuinka pääsisin eroon siitä 'pakollisesta' eli seksistä. Mies oli mitä valloittavin persoona ja charmikas kuin mikä, muttei herättänyt minussa muuta kun kaverillista mielenkiintoa. Ajattelin, että jospa joisin vielä pari lasillista viskiä... Onnekseni, mies tarjosi minulle vierashuoneensa käyttöönsä ja siltä seisomalta meistä tuli kavereita.Koko huoneiston kattoi terassi, mistä pystyi ihastelemaan auringon liikehdintää kaikista ilmansuunnista.

Beirutissa paikalliset hostit ovat must have


Näin jälkikäteen ajateltuna mulla kävi ihan hemmetin hyvä tuuri, sillä 'miesmakuni' ei aina ole ollut pettämätön. Vaikkakin 'arkkitehdin' ystäväpiiri koostui sekä Ateisteista, Muslimeista, että Juutalaisista, niin vinkkinä Tinder-deittejä Beirutiin kaavaileville nuorille naisille sanoisin, että ensimmäisten joukossa selvittäisin hienovaraisesti, josko deittisi on radikalisoitunut. Niin kiehtovalta kun se kuulostaakin, niin Hezbollahin suosimat mestat Beirutissa eivät ole niitä kauneimpia. Libanoninkieli on kuin Arabinkieltä selkokielenä. Sitä on suhteellisen helppo ymmärtää, ääntää ja oppia jos yhtään on kiinnostusta siihen suuntaan. Lisäksi pärjää Ranskankielellä ja Englanninkielelläkin. Jos et ole Beirut-asiantuntija, suosittelen paikallisia hosteja, sillä Beirutissa kuten Libanonissa ylipäätään on paikoitellen levotonta jatkuvasti elävän pakolaisvirran, radikaalien liikkeiden sekä poliittisten kahnausten vuoksi."Tinder-deittejä Beirutiin kaavaileville nuorille naisille sanoisin, että ensimmäisten joukossa selvittäisin hienovaraisesti, josko deittisi on radikalisoitunut. Niin kiehtovalta kun se kuulostaakin, niin Hezbollahin suosimat mestat Beirutissa eivät ole niitä kauneimpia."


Beirut 2016

#Beirut #Tinder #Lebanon

© 2020 by Emmi Pyykkoe

Content specialist, Marketing guru

contact@creativehki.com

 The Divine ventures of Emmi Pyykkoe

emmipyykko.com