Vihersisustaminen tuo särmää kotiin ja puhdistaa ilmaa

Olen pitkästä aikaa innostunut vihersisustamisesta; nyt tarpeeksi monen vuoden jälkeen siitä, kun vastasin @plantagensuomi markkinoinnista. Olen kuluneen kesän aikana sulostuttanut asuntoamme muutamalla uudella asukkaalla - osittain sen vuoksi, että asumme pihan tasolla ja puolisoni ei ole saanut aikaiseksi porata rullaverhoja olohuoneeseen.

päädyin yhteen klassikkoon, yhteen trendikasviin ja kolmanteen mummokasvina pidettyyn. Arvaatko, mistä kasveista on kyse?

Kun naapurin mieheltä tuli huumorisävytteistä kommenttia puolisolleni lähes puolen vuoden asumisen jälkeen, että "Onko teillä vieläkin muuttojärjestelyt käynnissä?" päätin, että tarvitsemme vielä yhden viherkasvin olohuoneen ikkunalaudalle - sille, josta vielä jokseenkin näki sisään. Meillä asuu tosiaan taapero, ja koti ei näytä kuin suoraan blogista tai sisustuslehdestä. Näin ollen, päädyin yhteen klassikkoon, yhteen trendikasviin ja kolmanteen mummokasvina pidettyyn. Mä en ole mikään viherpeukalo. Nämä kukin viherkasvi ovat sellaisia, että niitä on helppo ylläpitää. Arvaatko, mistä kasveista on kyse?


Peikonlehti (Monstera) hoito-ohjeet


Peikonlehti eli Monstera kaipaa runsaasti auringonvaloa, muttei kuitenkaan viihdy suorassa iltapäivän auringonvalossa. Tämä kasvi viihtyy siis täydellisesti olohuoneemme ikkunalaudalla, missä saa nauttia aamu- ja aamupäivän auringosta. On suositeltavaa, että Peikonlehteä ei asetettaisi suoraan kiinni ikkunaan. Tämä romuttaa pitkän tähtäimen suunnitelmani ikkunalautakasvista. Tarkoitukseni ei ollut ostella kasveille omia pöytiä...Peikonlehti viihtyy aamu- ja aamupäivän auringossa.

Peikonlehti nauttii sumutepullosta; pitääkseen lehdet terveen vihreinä, kannattaa niitä suihkutella päivittäin (tunnustus: en ole noudattanut tätäkään ohjetta).


Peikonlehti oli vihersisustusmuodissa silloin, kun itse työskentelin vihersisustuksen parissa. Tykkään siitä edelleen, ja tuo Plantagenilta kesäkuussa ostamani yksilö on puskenut tauotta uutta lehteä.


Maija (Calathea) hoito-ohjeet


Uusivanhana trendikasvina mainittakoon Maija, mikä sekin kasvanut niin paljon ostettuani sen Plantagenilta ihan hetki sitten - että jouduin ostamaan sille oman pöydän Stockalta. Peikonlehti tuli kateelliseksi, ja vaatii sekin samaa pöytää kuin ystävällään Maijalla. Maijoja löytyy moneen makuun. Yksi asia niitä yhdistää: Maijat eivät pidä suorasta auringonvalosta. Maijat, kuten myös Peikonlehdet, viihtyvät lämpimässä ja kosteassa. Maijoille suositeltava lämpötila on yli 18 astetta.


Maijat, kuten myös Peikonlehdet, viihtyvät lämpimässä ja kosteassa. Maijoille suositeltava lämpötila on yli 18 astetta.


Läpinäkyvät valtavat lasimaljakot sain anopiltani. Meksikon matkalta kerätyt simpukat ja kivet löysivät paikkansa kasvien juurelta.

Spathiphyllum (Viirivehka) hoito-ohje


Spathiphyllum eli Viirivehka on varsinainen mummokasvi, mikä tuli uudelleen muotiin puoli vuosikymmentä sitten. Viirivehka on näistä valitsemistani helppohoitoisista kasveista varmasti se helppohoitoisin - sen voi sijoittaa jopa vähän pimeämpäänkin paikkaan. Ainut mistä se ei tykkää, on vetoisat paikat. Tämän ostin viimeisimmältä @ikeasuomi

-reissulta yhdessä uutuuskukkaruukun kanssa, mikä näyttää betonilta mutta on oikeasti muovia. Tämä kasvi oikeastaan vain sen vuoksi, että se on juuri tarpeeksi suuri peittääkseen suoran näkyvyyden takapihallemme. Mutta toimii aika kivasti, vai mitä?


Viirivehka on näistä valitsemistani helppohoitoisista kasveista varmasti se helppohoitoisin - sen voi sijoittaa jopa vähän pimeämpäänkin paikkaan. Ainut mistä se ei tykkää, on vetoisat paikat.


Vielä muutaman kasvin haluaisin. Haaveena amppelit. Ja kylpyhuoneen kasvillisuus. Mutta inspiraatio alkaa näiden kolmen jälkeen olemaan hukassa.


Minkälaisia kasveja sulta löytyy kotoa? 🌿🌵🌱🍀🍃

© 2020 by Emmi Pyykkoe

Content specialist, Marketing guru

contact@creativehki.com

 The Divine ventures of Emmi Pyykkoe

emmipyykko.com