VIISI SYYTÄ PALUUMUUTOLLE SUOMEEN

Asuin Lontoossa vuosien 2016-2018 välillä. Avaan lisää suhteestani Lontooseen ja syitä sille, miksi olen ravannut siellä tiuhaan tahtiin lähes vuosikymmenen joskus toiste. Moni on kysynyt minulta, miksi muutimme takaisin Suomeen, kun 'meidän ei olisi todellakaan ollut pakko muuttaa takaisin'. Ennen olisin varmasti ihmetellyt samaa, mutta nykyään pidän kysymystä hassuna ja jopa naiivina. Ai miksi? No minäpä kerron...Richmond Park, suosikkipaikkani Suur-Lontoon alueella.

Olen aina sanonut että asevelvollisuuden sijasta Suomessa tulisi ottaa käyttöön laki, mikä velvoittaisi jokaista Suomalaista asumaan vähintään 3000t kilometrin päässä kotoa vaikkapa vuoden elämästään. Uskon, että tämä auttaisi radikaalisti Suomalaisten kroonisiin sairauksiin kuten negatiivisuuteen mikä pitää sisällään valituksen omasta asuinympäristöstään, sen neljä vuodenaikaa sisällään pitämästä ilmastosta ja verotuksesta. Syyt sille, miksi me muutimme takaisin Suomeen (mieheni 12 vuoden ulkomailla olon jälkeen) ovat seuraavat:


“Olen aina sanonut että asevelvollisuuden sijasta Suomessa tulisi ottaa käyttöön laki, mikä velvoittaisi jokaista Suomalaista asumaan vähintään 3000t kilometrin päässä kotoa vaikkapa vuoden elämästään.”

1. Lapsen syntymä


Halusin synnyttää lapseni Suomessa, ja kasvattaa lapseni Suomalaiseksi - en kansainväliseksi. Olen seurannut vierestä, että juurtumattoman lapsen elämä on äärimmäisen rankkaa. Ja tiesin, etten itse haluaisi asua seuraavaa kahdeksaatoistavuotta Lontoossa. Lisäksi en haluaisi kasvattaa lastani luokkayhteiskunnassa. En voi tarpeeksi sanoa, kuinka arvostan Suomalaista koulutusjärjestelmää ja sen tarjoamia tasapuolisia mahdollisuuksia. Jos siis hetkeksi malttaisimme lopettaa valittamasta niistä maksullisista lukiokirjoista.


2. IlmanlaatuLontoon, kuten muidenkin suurkaupunkien ilmanlaatu on myrkyllisen huono.

Lontoon, kuten muidenkin suurkaupunkien ilmanlaatu on myrkyllisen huono. Helsingissä ja noin Suomessa ylipäätään saamme nauttia puhtaasta ilmasta.3. VEDENLAATULontoon vesijohtovettä voi juoda, mutta se on paljon huonolaatuisempaa kuin Suomalainen vesijohtovesi.

4. LUONTOKaipasin Suomen luontoa. Haaveeni oli herätä joka aamu katsoen Itämerta.

5. ELÄMÄNLAATUEntinen kotiasemani Lontoossa, 2017

Minulle on aina koti ollut tärkeä, ja en ole ollut valmis tinkimään sijainnista. Lontoossa jouduin tinkimään vähän kaikesta, ja parhaillamme maksoimme kymmenen minuutin matkan päässä London Bridgestä ja Tower Bridgestä sijaitsevasta 45m2 väliaikaisasunnostamme saman verran, millä saimme omalla rannalla, suoralla merinäköalalla, avotakalla, terassilla ja uima-altaalla varustetun unelma-kodin suosikkialueeltani Helsingistä. On ihanaa kun paikka mistä herää joka aamu tuntuu kodilta!


#Lontoo #London #Helsinki

© 2020 by Emmi Pyykkoe

Content specialist, Marketing guru

contact@creativehki.com

 The Divine ventures of Emmi Pyykkoe

emmipyykko.com